10 %

Jeg har bestemt meg for å gi 10 % av min inntekt til et veldedig formål. Grunnen er enkel, vi nordmenn er mer enn rike nok, og 10 % er noe alle har råd til. Det vil alltid være mennesker der ute som trenger pengene mye mer enn oss.

Spørsmålet mitt er hva jeg skal donere penger til. Et folkeslag i krig? En miljøorganisasjon? En norsk forening? Et fadderbarn? Gi meg gjerne tips til hvem som trenger mine penger, og begrunn gjerne. Jeg er åpen for å donere penger til forskjellige formål hver måned. Jeg begynner 1. juli.

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

18 kommentarer

 1. Du får starte en bevegelse og få flere med deg. Selv syns jeg det er vanskelig å finne en organisasjon som jeg stoler på. Skal innrømme at jeg ikke har undersøkt noe særlig.

 2. Hva med å kalle bevegelsen for The Ten Percent Community. Eller forkortet: T10PC.

  Dette må bli en hit

 3. Beundringsverdig og noe til ettertanke for oss andre.
  Vi døpte vi Martine Frost i helgen, og presten holdt en tordentale i akkurat denne retningen.

  Men dersom du ikke synes at staten kvalifiserer til veldedig formål, så gi penger fra firmaet ditt og ikke den personlige lønna di. Da kan du gi 10% av bruttoinntekt, og det gir nesten dobbelt så mye i potten, men samme trekket for deg personlig.

  Hør med en organisasjon som tar i mot donasjoner. De vet helt sikkert hva som er den optimale måten å gjøre dette på.

  T10PC var forøvrig et fett navn!

 4. Gi bort 10%?! Til og med muslimene opererer ikke med mer enn 5% i avlat til de fattige.

 5. la oss si det sånn at fikk et alt ant enn godt inntrykk av veldedige organisasjoner når eg var i afrika, litt som med sosialen her. hvis du gir folk mat i hånda så blir det plutselig jæ**** få grunner for folk å jobba! bortkasta måte å hjelpa samfunn på!

  finn ei ildsjel ein plass som gjør noe konstruktivt for et samfunn som virkelig trenge det, men styr unna store organisasjoner for pengane går bare med til byråkrati og korrupsjon. synn men sant.

  støtt organisasjoner som jobbe for utdanning i stede for mat, doner utstyr i stede for pengar som kan bli lurt unna.

  det e mine tips=)

  eller så kan du sponsa ein fattig student i australia;P

 6. Du kan setta pengane inn i et sånn fond som kjøbe opp regnskog for å bevara an. Vett ikkje om regnskogfondet gjør det, eller om di konsentrere seg om andre ting, men det ska ihvertfall ver en organisasjon av den typen…

 7. Det å bevare regnskogen er en av de viktigste sakene i vår tid og en sak det er alt forlite fokus på! Regnskogen binder opp enorme mengder CO2. Hver uke hugges det skog tilsvarende 8mill. flyreiser på strekningen London-New York, bare i Amazonas. Uten en inntakt regnskog blir det umulig å bekjempe klimakrisen uansett hva man gjør.

 8. Jeg har ikke ditt budsjett på dette området, men donerer en liten slant månedlig til ulike organisasjoner, og jeg forstår godt din bekymring for hvor pengene blir best anvendt fordi jeg har stilt meg samme spørsmål mange ganger.

  For min del gir jeg en månedlig sum til Amnesty International. De er meget profesjonelle og har veldig gode skussmål når det gjelder byråkrati og korrupsjon. De er kommet langt i sitt arbeid for menneskerettigheter, de blir lyttet til på det politiske plan og har en høy annerkjennelse over hele verden.

  Hvis jeg hadde ditt budsjett ville jeg spredt pengene ut på 3-5 organisasjoner som jeg syntes om. Det er mange gode saker å kjempe for her i verden, og det ville være merkelig hvis det var slik at én av dem fortjente alle midler.

 9. Nei, jeg har ikke funnet ut hvem jeg skal støtte, men jeg skal absolutt holde mine ord!

 10. Fikk aldri satt meg inn i arbeidet til de ulike organisasjonene, og bestemte meg for å handle litt i blinde. Fulgte turing sitt råd, og har nå bestilt avtalegiro hos Naturvernforbundet, Framtiden i våre hender, Røde Kors, Leger uten grenser, Regnskogsfondet, Bellona og Amnesty. Lett blanding :) Det blir foreløpig ikke så mye som 10 %, grunnet min ustabile inntekt.

Kommentarer er stengt.