Dagens spørre?

Når du ser opp mot en høy pipe, gjerne en fabrikkpipe av et eller annet slag er det i veldig mangen tilfeller «ringer» rundt de. Slike som begynner oppe å går i bue nedover langs pipen, gjerne tre- fire meter fra toppen og nedover. Hvorfor er disse «ringene» der?

Ha en forundringsverdig dag.

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ole Kristian

Dag og natt. Soss og rølp om hverandre. I et sekund styrer han rundt med skinnhanskene sine og spiller golf med dyre solbriller. I neste sitter han med brennevinsflasken mens han dytter i seg hele chillier på høykant.

5 kommentarer

  1. Avleder vind. Får vinden til å blåse rundt pipen istedet for å blåse «rett på». Lett!

  2. avlede vind, og å få vinden til å blåse oppover. Slik at røyk/damp blåser opp og ikke inn i anlegget.

  3. Jeg tipper det har noe med det som skjer når regn treffer røyken. Da dannes det syre som er uheldig. Disse dråpene blir da ført nedover langs disse «ringene» og vannet ut. Men jeg vet ikke. Artig dette med vind som nevnes her, hvorfor blåser det ikke nedover Ivar?

  4. det blåser ikke nedover for røyken er varm og stiger oppover?? Har ikke tenkt over d… Men når jeg var lærling på kårstø sa de iallefall til meg at dette var grunnen til ringene som på pipene. Skal undersøke saken nærmere.

Kommentarer er stengt.