Den store Juleøltesten 2007

Lørdag braker det løs igjen. Nå som jula snart er over oss, må jo juleølet testes. Vi i ølklubben Pondus har valgt å bare teste butikkjuleøl.  Skulle vi tatt med poløl også hadde vi nok ikke hatt muligheten til å prøve hvordan ølet smaker bakerst på tungen og hvordan ettersmaken var… Etter å ha vært innom endel butikker har vi funnet 17 forskjellige typer juleøl, men ryktet vil ha det til at det finnes langt fler.
I år har vi valgt å invitere endel utenforstående på luleølsmaking, så i år består testpanelet av hele 11 stykker. Ølklubben Pondus er nemmelig en klubb med et stort hjerte. En klubb for folket. Vi får se hvordan det går i år, med gjester og alt, så kanskje det blir tradisjon at klubben inviterer utenforstående til juleølsmaking?

Er det noen der ute i kyberrommet som har anbefalinger hva angår god/dårlig juleøl? Jeg skal prøve å oppdatere dere med resultater så fort de er klare og så fort jeg føler meg i stand til det..

Ha en eksprimentell dag.

Ping

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ping

Ping: av latin; Pingus magnificus. Menneskelignende skapning, nært beslektet med både delfin, fjell-ape og snørev. Trives best i alpine fjellstrøk, men kan også treffes i mer eller mindre urbane strøk, eller ved havet. Arten bedriver ofte mye av sin tid til matsanking, slik at den kan sette ut på kortere eller lengre reiser vekk fra sin bopel for å treffe beslektede arter. Arten observeres ofte sammen med beslektede og likesinnede arter i fri utfoldelse, oftest er det i lek, men også etter å ha fått i seg gjæret frukt.

12 kommentarer

 1. Jeg er selv vert for vår tradisjonsrike juleøltest til helgen. 4 karer som gikk sammen på høyskolen avholder lørdag testen for 9. gang på like mange år. Etter pinnekjøtt og akevitt tester vi utelukkende polets juleøl og i år skal følgdene 10 sorter vurderes og konsumeres:

  1. Hansa Julebrygg, 2. Ringenes Juleøl, 3. Aass Juleøl, 4. Mack Juleøl, 5. CB Juleøl, 6. Borg Juleøl, 7. Lervig Julebrygg, 8. Ringnes Julebokk, 9. Haandbryggeriets Nissemor, 10. Haandbryggeriets Nissefar.’

  Jeg er mulgens istand til å legge ut resultatene her på mandag…eller tirsdag!

 2. Jeg har drukket en Ringnes Juleøl og den var ganske god. Kom vel også på andreplass i testen til VG eller Dagbladet.. en av de fargerike avisene hvertfall.

 3. Disse har jeg skaffet foreløpig:
  Aass Jule Hvete
  CB Juleøl
  Lundetangen Juleøl
  Hansa Julebrygg
  Ringnes Julebrygg
  Ringnes Juleøl
  Aass Jule Ale
  Fredrikstad Juleøl
  Mack Juleøl
  Borg Juleøl
  Hansa Juleøl
  Mack Xmasparty
  Aass Juleøl
  Carlsberg Christmas Brew
  Tuborg Juleøl
  Frydenlund Juleøl fra Fat
  Grans Juleøl

 4. Nissefar er nok den beste uansett! Har du smakt den anders? Tror faktisk jeg drar på polet og kjøper et par flasker akkurat nå.

 5. Øy å se at juleøl engasjerer folket, men hvorfor er det ingen jenter som bryr seg. Kan ikke dere jentene arrangere en test av fx. Sjampanje?

 6. Nissefar var utsolgt i hele stavangerområdet faktisk, kjøpte noen belgiske øller istedet: Westmalle Tripel, Duvel og Trappistes Rochefort. Den store sjampistesten kommer før nyttår! Gjerne med jenter :)

Kommentarer er stengt.