And the winner is..

Vi ble tilsammen 12 stykker i testpanelet i år. Med andre ord burde det være et utvalg som representerer folket. Riktignok var de fleste av testpersonene fra Oslo, men vi hadde også med en dramenser og en Sandefjording. En testperson var sågar fra Guatemala.

Det ble gitt karakterer fra 1 til 6 der 6 var best, og det ble gitt karakterer i følgende kattegorier: Ettikett. Altså hvor julete ettiketten er. Farge, skum og smak. Testvinner når kun smak talte var Aass Jule Hvete. At denne ble smaksvinner forteller vel egentlig om hvor lite kvallifisert testpanelet var. Den smakte jo overhodet ikke jul! Min personlige favoritt når det gjelder smak var Grans Julebrygg.
Men den totale vinneren er jeg ganske enig i. Den hadde flott etikett, fin gyllenbrun farge, deilig skum og god smak. Drammenserene har gjort det igjen. Aass Juleøl ble den store vinneren. På de neste plassen kom Ringnes Juleøl og Ringnes Julebrygg.
Vi måtte jo finne ut hvilken øl som var mins julete. Dette ble, som ifjor, Mack Xmas Party. Jålete ettikett, kjeldelig farge, nesten fraværende skum og ræva smak. Fy skam. Her er det bare å styre unna.

Ha en tørst dag.

Ping

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ping

Ping: av latin; Pingus magnificus. Menneskelignende skapning, nært beslektet med både delfin, fjell-ape og snørev. Trives best i alpine fjellstrøk, men kan også treffes i mer eller mindre urbane strøk, eller ved havet. Arten bedriver ofte mye av sin tid til matsanking, slik at den kan sette ut på kortere eller lengre reiser vekk fra sin bopel for å treffe beslektede arter. Arten observeres ofte sammen med beslektede og likesinnede arter i fri utfoldelse, oftest er det i lek, men også etter å ha fått i seg gjæret frukt.

5 kommentarer

 1. Resultater fra Polets utvalgte følger: (Plassering, Navn, Poeng).

  1. HaandBryggeriet Nissefar 96
  2. HaandBryggeriet Nissemor 87
  3. Ringes Julebokk 82
  4. Hansa Julebrygg 79
  5. Mack Juleøl 78
  6. CB Juleøl 77
  7. Borg Juleøl 75
  8. Aas Juleøl 72
  9. Lervig Julebrygg 71
  10. Ringnes Jueløl 69

  Disse kriteriene ble lagt til grunn: Farge, Aroma, Smak, Fylde, Ettersmak

  Lervig Julebrygg får pluss for nydelig etikett selv om dette ikke var en av kriteriene. Lervig unngår dermed jumboplassen med hårfin margin.

 2. diddah: Amatørtest. Jeg stoler ikke på folk som drikker lettøl! Nå skal det sies at de ikke likte lettølen, men å ha den med i testen uansett… Det var dessuten et ufordragelig dårlig utvalg de hadde testet.

Kommentarer er stengt.