I kjøleskapet hjemme er det..

sommerøl. 14 forskjellige typer faktisk. På lørdag er det klart for «Den store Sommerøltesten 2008» i regi av Ølklubben Pondus. I fjor var det Hansa Sommerøl som gikk av med en knepen seier forran Rignes Sommerøl og Rignes Skjærgårdspils. Vi tester som vanlig bare vanlig butikkøl.

Nå, som ved juleøltesten, har vi invitert 4 gjester, så vi blir 8 øltørste mannfolk til å smake. Vi får se om utvidelsen vil ha noe å si på utfallet av testen. Trolig ikke så mye, for vi er en ganske homogen gruppe.

Har leserene noen anbefalinger?

Resultatet av Den Store Sommerøltesten 2008 foreligger tidlig neste uke.

Ha en tørst dag.

Ping

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ping

Ping: av latin; Pingus magnificus. Menneskelignende skapning, nært beslektet med både delfin, fjell-ape og snørev. Trives best i alpine fjellstrøk, men kan også treffes i mer eller mindre urbane strøk, eller ved havet. Arten bedriver ofte mye av sin tid til matsanking, slik at den kan sette ut på kortere eller lengre reiser vekk fra sin bopel for å treffe beslektede arter. Arten observeres ofte sammen med beslektede og likesinnede arter i fri utfoldelse, oftest er det i lek, men også etter å ha fått i seg gjæret frukt.

5 kommentarer

 1. Fasiken, nå ble jeg tørst! Det er lenge til jeg skal smake på sommerøl, men når det først skal kjøpes inn går jeg selvfølgelig for vinnereren av Poundklubbens øltest. Lykke til!

 2. Vinneren er nå kåret. Resultatene varierte ikke my fra i fjor. 1. Rignes Skjærgårdspils.
  2. Hansa Sommerøl.
  3. Rignes Sommerøl.
  4. CB Feriepilsen.
  X
  X
  13. Mack SMRPRTY
  14. Mack Sommerøl

 3. Håper ikke dere tok med Dahls øl i testen, de lager jo helt forjævligt øl!! Stakkars trøndere….

 4. Gjorden noen private tester i fjor, hvor fokus var å avsløre salgstriks fra forskjellige leverandører.

  Kom frem til at det er et utbredt fenomen. Ringnes har vel 3-4 forskjellig «Sommersesong øl», hvor flere av de har nøyaktig samme innhold. Hvis Pondusklubben vil lage en offesiell rapport så hadde det blitt tatt imot med takk, da vi ikke trenger å smake på flere like øl, bare fordi de har forskjellig innpakning!

  -Magnus

 5. Den Store Sommerøltesten har ikke noe ønske om å avsløre juks fra produsentene. Vi dømmer etter helhet. Det er overhodet ingen blindtest, da hele pakka spiller inn på resultatet. Vi bedømmer etter følgende kriterier: Farge (1-3 poeng), smak (1-6 poeng) og sommerfølelse (1-3 poeng) Sommerfølelse kan være så mangt, men etiketten kan gi et pluss eller et minus i denne kategogien.
  Som du skjønner teller smaken mest, og de 4 på topp var alle veldig gode på smak, og jeg kan garrantere deg at de ikke smakte likt.

Kommentarer er stengt.