Kaskjer med kaskjer?

Venneblogger virker til å være et døende fenomen. Flere har takket for seg, og de fleste opplever mindre og mindre aktivitet og engasjement. De sosiale tjenestene som for eksempel Facebook har overtatt en del aktivitet, og livene våre forandrer seg. Jobb og familie (for de som har slikt) krever mer og mer, og hverdagen må prioriteres.

Så hva gjør vi her på Kaskjer? Jeg har en plan. Dagens konsept fungerer ikke lenger, og har på mange måter aldri fungert. Hva om vi fjerner hovedmedlemmene og kjøre åpen registrering for de som ønsker å skrive?

Kaskjer må ikke død. Hennings minneside, og arkivet (over 1300 innlegg) er for verdifullt til det. Statistikken viser fremdeles knallgode besøkstall. Folk ønsker tydeligvis å lese her!

Et problem er betaling. Jeg er drittlei av å mase, mase, mase for å få folk til å betale en liten 50-lapp i året for å være med. Derfor ser jeg mer for meg en pengedonering for de som ønsker å bidra i stedet for å dele utgiftene på antall medlemmer.

Skal vi fjerne medlemmene slik de står i dag, gi åpen registrering der de som ønsker kan skrive innlegg kan gjør det, og lage en felles pott der både skribenter og lesere kan gi en liten slant slik at jeg slipper å bruke tid og krefter på å administrere betaling?

Kjør debatt!

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

22 kommentarer

 1. Bra du tar tak Anders. Eg e ofte inne å lese på kaskjer.com er alltid noe moro å lese her, men i det siste har det vært litt tamt…
  Håper du får orden i sakene ;)

  Hilsen gutten hos kongen

 2. Greit nok at det har vært litt tamt her i det siste, men jeg er redd for at redningen ikke ligger i en åpen registrering/komersialisering. Jeg er redd dette vil føre til en fremmedgjøring av kaskjer over tid.

 3. Lag kaskjer ,merr likt så facebook ……..

  Det e 10 000 milliarder ganger enklare å gjørr någe der legga ut film ….
  bilder osv …………. ta en kikk på facebook å se ……….

  Sell om du hate konseptet ………

  Så e det någe å lera ………

  Søskenbarnet mitt på 10 år klare å bruka det skamlett …………

  Kaskjer må bli merr brukervenlig over og ut sjakk matt banderas

 4. Ping: jeg er klar over at kaskjer.com kan bli fremmedgjort, men hadde det egentlig gjort så mye? Bedre levende enn død. Har du forslag til hva annet vi kan gjøre?

  Eirik: hvis du hadde betalt bidraget ditt i tide, så hadde kanskje primus motor fått lyst til å utvikle kaskjer.com i positiv retning. Så lenge engasjementet er så lavt, og folk er lite betalingsvillige så blir ikke lysten heller så stor. Å jobbe med kaskjer.com krever mye tid, og jeg er ikke sikker på at det er brukervennligheten som er svakheten. Jeg skrev for eksempel en brukerveiledning for noen år siden, men fikk ikke en eneste tilbakemelding – verken positiv eller negativ. Dersom du synes noe er vanskelig er det bedre om du sier HVA du synes er vanskelig, så kanskje vi kan gjøre noe med det.

 5. Legg ut kontonummer slik at vi som ikke er medlemmer, men er brukere av nettsiden også kan bidra med noen kroner.

 6. Helt enig med Bjarte! Eller om andre lesere vil legge innlegg må de få «approval» fra administrator, og første gang kan de donere et beløp. Som fast leser av siden kan jeg godt tenke meg til å bidra med et beløp, no problem!

 7. Anders: Når jeg leser at «uoffisielle brukere» er villige til å betale penger for at siden skal leve, så kan det jo være en ide å åpne for folk som ønsker å skrive noe. Om de er villige til å betale eller ikke, er det jo uansett bedre enn andre «offisielle medlemer» som hverken skriver eller betaler :-)

 8. Blogger har gode og dårlige tider. La siden være som den er, men det er kansje en ide og la utvalgte outsiders skrive gjesteinnlegg?

  Må også bare la siden forfalle administrativt helt frem til noen får ett kick, eller motivasjonen kommer på annet vis.

  La kaskjer.com leve. Daimgjengen trenger sine brothers in arms i disse facebook.com tider!!

 9. Legg ut kontonr slik at de «“uoffisielle brukere» kan donere litt penger hvis de føler for det.

  Trenger ikke åpne siden men en gang, men går ann å lage en side hvor folk kan skrive innlegg som blir sendt i mail til anders eventuelt andre ofisielle brukere som bestemmer om innlegget skal legges ut eller ikke.

  Det har i alle fall alltid vært kjekt å ta seg en tur innom kaskjer og lese litt, så siden må ikke bli lagt ned :)

 10. Hva med å slå sammen kaskjer og daimgjengen? Folka hadde gjerne fått ett nytt giv!?

 11. For oss Madsen med familie og venner er Kaskjer-siden unik og verdifull lesing. Vi ønsker å gi støtte til siden. Å se bilder, video-snutter og lese innlegg er god bearbeiding og gir oss gode minner. Håper dere finner ut av fremtiden for sida. Anders du er virkelig en stå på gutt. Kjekt å lese om deg og gjengen. Ønsker Kaskjer og Daim-gjengen en fin sommerferie.

 12. Jeg har hatt noen diskusjoner (mest med meg selv) om hvordan Daimgjengen.com sin fremtid blir.

  Flere tiltak har blitt vurdert for å beholde gnisten hos både medlemmene og leserene. Det viktigste tiltaket som vi trolig havner på nå er at vi har kjernen (oss som er medlemmer nå) slik som før, men gir andre muligheten til å registrere seg. Det vil ikke bli åpen registrering, men en «redaksjon» som godkjenner. De registrerte får for eksempel beskytte navnet sitt, legge til avatar, forbigå spam-filteret, legge til lenker i linkdumpen og oppdatere en form for aktivitetskalender. Muligheten for at registrerte kan skrive innlegg er helt klart tilstede. Da med nok en godkjennelsesprosess.

  Ting som en mer avansert linkdump, bedre bildegalleri osv planlegges også.

  Sitter for tiden med et nytt design, og håper jeg får tid til å få ferdig neste versjon av Daim en gang i nærmest fremtid. Men kjenner også på at det tar på å være alene om å bruke mye tid på utvikling.

  I Daim så har heldigvis folk vært relativt flinke til å betale. Det som vi ikke får inn får heller bare være. Penger er ikke alt.

 13. Ville bare si at jeg ved en tilfeldighet kom over denne bloggen for noen år siden, uten at jeg kjenner noen av dere. Jeg har lest bloggen siden, mye gode skriverier dere bidrar med!

 14. Syns Anders sitt forslag i hovedinnlegget hørres bra ud!
  Hilsen en fast leser gjennom ALLE år!

 15. eg maa si meg enig med carlina. eg betale gjerna noen kroner for aa holda kaskjer gaaande, siden eg fremdeles e i det store utland saa e det ein av de faa mulighetane eg har til aa faa delta litt heima og. syns ideen om godkjente innlegg fra utenforstaaende er en topp ide og gjerne att en lite sum maa betales foer det komme ut paa sida.
  det blir for dumt aa kaste inn kluten endaa!

 16. Bjarte, Kjartan, Kari, Carina: som sagt, så gjort. Jeg laget en donasjonsside som dere finner i menyen. Takk for tipset!

 17. Først og fremst. Takk for at dere vil bidra til å holde liv i Kaskjer.
  Sikkert lurt om dere evt. skriver at det er donasjon og fra hvem (ved spleiselag?) i feltet for info i betalingen.

 18. Carlina: har nå åpnet for registrering. Takk for donering og tilbakemelding!

  Ping: enig, derfor har jeg gjort noe med det!

  Magnus: som sagt, så gjort!

  Bjarne: nja, tviler på at det er stemning for det.

  Monica: takk for inspirerende tilbakemelding! Jeg håper en gang i fremtiden å få publisert mer video. Jeg har mye gammelt materiale, også av Henning, som fortjener å se dagens lys. Følg med.

  Erling: spennende å høre at dere har samme tanker. Vi har nå tatt ett steg videre, så får vi se hvordan det går.

  Carina: takk for god respons. Nå kan til og med du skrive innlegg om hvordan du har det der nede!

Kommentarer er stengt.