South America Ski, Part 1

Etter en natt i København og to laange flyturer samt en dag i downtown Atlanta var vi plutselig i Santiago, hovedstaden i Chile. Smogen ligger tett over byen som har ca 4,5 millioner innbygere. Fjellene skimtes så vidt, og de ligger kun en times bilkjøring unna sentrum av byen.

Karine, Didrik, Morten, Pedro og Even var på en mission for å finne pudder i Juli. Som dere sikkert vet er det jo vinter her nede. Det var ikke den følelsen vi fikk når vi ankom hotellet i shorts og genser. Rundt 20 grader i skyggen og stekende sol var det som møtte oss. Litt slitne etter mange, lange timer på fly ruslet vi gatelangs og følte oss som vi var i Zoologisk hage. Ikke mange turister å se på denne tiden av året i Santiago. Vår guide Mark Lassiter i skisouthamerica.com viste oss til en tradisjonell luch reastaurant og vi bestilte en ”Lomo de Pobre”, altså fattigmanns biff. Og det var vel kanskje det vi fikk. En svær biff, og pommes frites, det var det. Dog var biffen enorm og velsmakende. Og prisen? Vi var 6 personer, drakk vin, lokalt øl og spiste oss stappmette for ca 80 kr per person. Helt greit.

El Colorado

Etter å ha blitt innkvartert på Tempo Rent i bydelen Providencia i en luksuriøs leilighet med kjøkken, 2 soverom, 2 bad og en flott stue til den nette sum av 140 dollar per døgn, bar det av sted til Las Vacas Gordas. De feite kuene! Lokalet var stappfullt av feite chilenere med røde vin neser. Vi fikk et bord midt i smørøyet og gikk raskt igjennom den fyldige menyen. Kraftige biffer med fløtegratinerte poteter og noen flasker med den lokale rødvinen ble valget. Spiser ikke fisk på Las Vacas Gordas!

Tidlig neste morgen ble vi møtt av vår sjåfør Roberto. En halvtysker med et svært smil rundt munnen. Han tok oss med de 1,5 timene opp i fjellene til El Colorado. Det finnes tre skiområder der oppe, Valle Nevado, La Parva og El Colorado som vi valgte å utforske først.

Den øverste av de 18 heisene tar deg med opp til 3333 meter over havet, og høydeforskjellen er på 903 meter. Løypene er overraskende bra preppet og selv om vi var der på en lørdag var det god plass. Det som er toppen av kransekaka i El Colorado er å kjøre baksiden. Det hadde ikke snødd på 4 dager, men vi fant allikevel usporet kald Chilensk puddersnø. En utrolig bra start på en tre uker lang tur her nede i sør-amerika.Skal man kjøre baksiden trenger man bil som henter deg, men med egen sjåfør er det no problemo. 160 dollar for en hel dag inkludert sjåfør. Ikke dårlig. El Colorado er et lite skisenter men det er utrolig flott der oppe. Og at det bare ligger 1,5 time unna Santiago gjør det lett å kombinere med litt storby sightseeing.

I skrivende stund har vi en hviledag, og skal utforske litt mer av Santiago. Det ryktes om en innendørs surfebølge på et kjøpesenter rett borti gata for her vi bor, så det må vi se nærmere på.

Planene for resten av uka er satt og det blir mye moro! Vil du vite mer om Chile og hva vi finner på så følg med her på Fri Flyt. Vi har tre uker til å hygge oss på her nede…

Tekst og foto:
Dirk, Vesle-Wangen, Kline-Karine, P2 og EvenO

8 kommentarer

  1. Tenkte kansje det var noen her på kaskjer som ikke leste fri flyt, så da sendte jeg denne storyen til kaskjer også;) Enjoy..

  2. Bare sånn av ren nysgjerringhet; Snakker vi ett sponset team på tur her eller er dere bare godt over gjennomsnittet kreative når sommerferien skal spikres?

    Uansett; Det hørtest ut som en kongetur!

  3. Rått at dere valgte å få printet artikkelen her ! Har en drøm om ski i Sør-Amerika. Håper på å få sett noen kjørebilder etterhvert. Kos dere.

  4. hmmm.. god medisin mens man venter på snøen igjen :-)
    Sør-Amerika frister ikke mindre etter denne artikkelen.

Kommentarer er stengt.