Canada 2009?

En mulighet for alle ski- og brettinteresserte, sendt fra Vivi:

Lyst på en annerledes ski ferie utenfor heisanlegg, i vakkert og vilt landskap?

Prøver å samle en gjeng med ski entusiaster til en litt annerledes ski ferie i Canada denne vinteren. Har selv bodd der i nesten 7 år og ønsker å dele med venner og venners venner den fantastiske naturen og ski mulighetene som Canada har å by på. Hoved programmet for turen er å fly helikopter inn til en av Golden Alpine Holidays ”hytter”, for å gå toppturer i en uke.

Turen

Utgangspunkt Calgary – Alberta

For de som kun ønsker å være med på Golden Alpine Holidays turen (21 -28 feb), holder det med oppmøte 19. Feb i Calgary. For de som ønsker noen dager ekstra så har jeg lagt frem et forslag til hva man kan ta seg til. Selv kommer jeg til å være i BC meste parten av februar, så hvis noen ønsker å henge seg på tidligere, så er det bare å si fra.

Golden Alpine Holidays(GAH);Oversikt:

19. februar

Oppmøte: Calgary, Alberta.
Dere vil bli hentet på flyplassen i Calgary torsdag 19. Februar (hvis det er noen som absoulutt ikke kan komme før fredag kan det ordnes med transport da og). Vi reiser til Golden BC og overnatter der. (Innlosjerings sted vil bli annonsert nærmere). Vi vil bo i Golden frem til vi flyr inn til Golden Alpine Holiday sin lodge lørdag.

20. februar

Skidag i Kicking Horse for de som ønsker. Her er det supre backcountry muligheter og rått terreng! Det kan også være greit å benytte denne dagen til å være helt sikker på at alt utstyr (skredutstyr/feller etc) er i orden og at man ikke mangler noe. Det er muligheter til å leie eller kjøpe utstyr i Golden.

21. februar

Vi flyr helicopter inn til Golden Alpine Holidays Lodge og her begynner morroa.
21. – 28. feb. er vi på GAH sin lodge og går på toppturer/backcountry skiing, står masse pudder og koser oss med god mat og vin. Hvis formen på gruppen som er på tur er bra kan vi få inn mange høydemeter denne uken. Men hvis høydemeter ikke er så viktig er det mulig å ta det litt roligere, og bare nyte naturen. For den er fantastisk!

28. februar

Vi flyr tilbake til sivilisasjonen og Golden. Her kan vi enten ta en kveld i Lake Louise eller Bannf – absolutt verdt ett besøk!

1. mars

Tilbake til Calgary og flyplassen. Husk at vi mister en dag når vi flyr tilbake – så det er viktig å tenke på det når dere bestiller biletter.

Pris

Dette er ikke en kommersiell tur, men en tur for venner og venners venner. Derfor er det viktig at dere har egen forsikring (og den kostnaden varierer m tanke på hva slags forsikring dere har i utgangspunktet). Prisen kommer til å variere med tanke på hvor mange vi blir men dere kan gå utifra ca priser som jeg har satt opp under:

Prisen gjelder fra Calgary airport. Biletten Norge Canada retur er ikke inkludert, men man kan få flybiletter fra NOK 5400,- og oppover (tur/retur). Jo tidligere dere bestiller jo bedre.

Pris for Golden Alpine Holidays oppholdet er: Ca 2000 CAD som tilsvarer 10300,-
I den prisen ligger Heli transport, overnatting, mat og gudier. Alkohol må vi stå for selv.
Uten om lodgen så må man legge til transport t/r Calgary/Golden – Men jeg kommer til å arrangere felles transport der – prisen er på ca NOK 840 pr hode. Hotell i Golden ligger på mellom 80 – 120 CAD pr natt – etter hva slags standard man ønsker på overnatting. Ellers kan man beregne halvparten av norske priser på det meste (i hvert fall mat og drikke) i Canada. Grovt regnet med billetten til og fra Norge kan man anslå å bruke rundt 20 000 kr. Alt ettersom hvor tørst man er ?

Dette er ihvertfall mye billigere enn en uke med heliskiing som ligger i snitt rundt 8000 CAD for en uke – dessuten kommer vi garantert i god form til våren!

Info

Turen blir litt over en uke, med et par dager i Golden og Kicking Horse resort før vi setter oss i helikopteret og flyr inn i villmarken til en av Golden Alpine Holidays Lodger. Her blir det backcountry skiing/toppturer hver dag så mye vi orker i en uke før vi flyr tilbake til sivilisajonen og hjem til Norge igjen. En venn av meg, Brian Gould, er en ACMG ( Assosiation of Canadian Mountain Guides) sertifisert guide og vil være vår guide i fjellet gjennom uken. Selv vil jeg være hans assistent guide. Vi får kokk som vil varte oss opp med alle måltider og ta vare på oss under uken. Hytten har kapasitet til 12 stk men hvis vi blir færre må vi muligens dele med noen andre. Klarer vi å fylle opp hytten blir det også billigere med turen. Brian og jeg er allerede to så derfor har vi bare kapasitet til 10 stk. Uansett er jo ikke 12 mennesker og dele et omerådet som er like stort som Norge mye… Har selv ikke vært i dette omerådet men har hørt at det er fantastisk fint så jeg gleder meg til å utforske disse fjellene.

Som sagt så kommer jeg til å være i BC meste parten av februar. Så hvis noen ønsker å prøve ut en dag eller to med heliskiing eller catskiing så kan dette la seg ordne. Revelstoke som ligger en time vest for Golden har nå samlet mye av ski industrien under ett tak, med både et førsteklasses ski anlegg, heli skiing og cat skiing på samme sted.
For de som ønsker å oppleve noe av de mektige fjellene i BC for egen maskin, så kjenner jeg til endel av områdene rundt Rogers Pass, Golden og Revelstoke så toppturer kan også la seg gjøre.

For å være med på turen trenger dere komplett randonee utstyr samt skred utstyr. Mer info til de som er innterressert i turen vil følge.

PS. Anbefalses å være i passe god form samt være kjent med bruk av skredutstyr. PS

Ta kontakt med Anders om du ønsker kontaktinfo til Vivi.

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

2 kommentarer

Kommentarer er stengt.