Valgets kvaler

De siste årene har jeg deltatt i et titalls konkurranser. Det har vært løping, sykling, frikjøring og multisport. For meg er dette elsk/hat-opplegg. Det krever mye forberedelser og det gjør meg svært nervøs. I år har jeg ikke klart å bestemme meg. Skal jeg hive meg på frikjøringscupen? Er det vits når det gikk så dårlig i fjor? Skal jeg delta på mer langdistansekonkurranser? Det tar så mye tid med forberedelser, og hjelper bare på mitt eget ego. Jeg har til tider nedprioritert viktige elementer i livet – venner, familie og jenter. Alikevel er det en udefinert kraft som trekker meg mot dette faenskapet. Følelsen av å kjøre/løpe/sykle i mål med en respektabel tid, eller fornøyde dommere er helt fantastisk. Det gir meg mye, og jeg kan leve i ukesvis på en god prestasjon. Selvtilliten min stiger til værs, og mestringsfølelsen bobler innvendig.

Det er et personlig valg, men det hadde vært interessant å fått høre andres meninger. Tiden begynner å renne ut. Påmeldingsfristene kommer på løpende bånd. Skal jeg fortsette mitt egoistiske liv?

Jeg er allerede påmeldt på Nordsjørittet og Birkebeinerrittet, så jeg kutter ikke helt ut, men dette er mer et sosialt opplegg med jobben.

Alle tanker mottas med åpne ører :)

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

25 kommentarer

 1. Du har ikke vurdert film og bilde verdnen da…ser jo ut som at man kan oppleve litt av hvert der også
  om man får det til. ser jo stadig Endre er på farten for fri flyt.. ellers så bli det itj fæst uten skinnvæst..

 2. Kanskje det kan være en ide og ta en ting, kjøre et løp. Ikke prøve og bite over alt. Frikjøringen er vel det som har gitt Deg mest (?), så det er kanskje det du burde satse på
  Jaja, vi kan ta en prat en dag hvis du vil.
  :o)

 3. Gje gass i frikjøringscupen. PS! Regner med at du slår meg med et par timer på Nordsjørittet ;)

 4. Det er vel bare sunt å være litt høy på seg selv i blant og det handler kanskje mest om å finne en balansegang der du kan trives. «Hvorfor gruble nå som det er deilig» var det noen som skrev på kjøleskapet mitt en gang – lykke til!!

 5. Hvorfor kjøre hele cupen og være med på «alt»? Kjør Sauda og Røldal, løp et maraton eller halvmaraton, kanskje Telemark Tours eller Odda-Bø. Gjør det du har lyst til og ta det som det kommer. Du har ikke blitt best i noe enda og da blir du det neppe heller. Fulltidsidrett som går på bekostning av andre ting(jenter) er for folk som lever av det eller bare er skikkelig sære ;-)

 6. veni vedi vici

  Vinner ikke noe om man ikke stiller eller forsøker…..men man kan ikke gjøre alt.

  Du kan sette opp ett skjema i ett excel ark, sette opp de forskjellige alternativene, vekte dem, score dem, vurdere HVOR mye du klarer i løpet av ett år og så la automatikken styre. Da vil du se at du klarer ett vist antall ting og at du har mest lyst på «disse» tingene…….

  Kompliserte greier…..

 7. Ja, godt innspill. Kiting må bli neste trinn på selvrealiseringsstigen. I år kommer det tonnevis av tilbud om firmatur til fjellheimen med kiting, teambuilding, nakenisbading og badestamp med champagne og kaviar. Et slags organisert vinteralternativ til å kjøpe stisykkeltil til førti tusen når man aldri tidligere har eid en sykkel og rase rundt i skauen i flokk med full DH-rustning.

 8. alt med moderasjon kjære deg.

  du like jo å konkurrere, det e viktig for deg å få den bekreftelsen ein gang i mellom, men det e jo aldri dumt med reaslistiske mål. ingen kan vær best i alt så plukk ut noen løp. kanskje du burde tenke gjennom hvilke løp/events du liker best, mao de som eg kjekkest og gir deg mest i selve utførelsen uten å ta for mye ut av deg med tanke på forberedelser, og heller velge vekk noen andre.

  gleden ved å konkurrerre må jo bli borte når det ikke er tid til noe annet… blir litt som å ikke se skogen for bare trær… ser man det, klare å smella inn et lite ortak og… ikke dumt…

  ellers så kan du jo ta opp sjakk på si..=)

 9. Anders.. Klue er jo at du skal ha de gøy.. spiller jo ingen rolle om du blir nr 1 eller 100 hvis bare du har hatt det drit kjekt.. Men vis det ikke er gøy lengre,da er det bare og finne på noe annet.. All idrett skal være kjekt og gøy. Så lenge du ikke er proff og får fett betalt, da må man finne seg i at alt ikke er like gøy.

Kommentarer er stengt.