Miljøvennlig transport

Bare et lite frustrasjonsutbrudd. Om litt over en måned skal jeg fra Stavanger til Oslo. Ettersom buss og tog er mer miljøvennlig enn fly, sjekker jeg reiser hos både NSB og Nor-way, i tillegg til flyselskapene. Buss koster meg 1070 hver vei, og da må jeg bytte i Kristiansand eller Haugesund. Reisetiden på 10 timer og 55 minutter er egentlig greit for meg siden det er om natten, og jeg sover godt i bussen. Tog koster 871 hver vei. Det finnes riktignok minipris-billetter, men tidspunktene gjør at jeg da må ta meg fri to hele dager. Norwegian, som forøvrig har veldig brukervennlige nettsider, koster meg 1018 tilsammen!

Reisetid og pris er de to viktigste faktorene. Miljø burde vært det, men når jeg må betale nesten det dobbelte, og i tillegg ta meg mer fri på jobb kan jeg ikke annet enn å ta flyet. Med fly må jeg i tillegg ta flytoget, men totalsummen blir alikevel ikke høyere enn buss/tog.

Bør det være slik?

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

7 kommentarer

 1. Co2 utslipp er oppskrytt! Det var visst overbefolkning som var problemet? Fly som faen, men slutt å pul.

 2. Miljøproblemet er en konsekvens av at vi er overbefolket, så ettersom det enda er ulovlig å drepe folk, må vi prøve å kutte CO2-utslppene våre :)

 3. Roys: Co2 utslipp er ikke «oppskrytt». James Hansen i Nasa gir verden fire år. Første perioden til Obama. Har ikke verden innen den kommet opp med betydningsfulle redusksjoner i utslipp av klimagasser har vi dumpet så mye opp i atmosfæren at oppvarmingen vil bli selvforsterkende og komme ut av kontroll. Det er selvsagt ikke jordkloden som står på spill, men de levelige forholdene vi har hatt siste 8000 år.

  Befolkningsvekst er like alvorlig problem, men det gjøres faktisk en innsats. Vekstraten er avtagende og en håper at folketallet på jord stabiliserer seg rundt ni milliarder. Fremdeles mange, men..

  Flyging i Norge slipper ut ca 1mill co2 i året. Omtrent det samme som kan slippes ut på gasskraftverket på Kårstø og omtrent det samme som Statoil slapp ut fra Melkøya i løpet av to uker. (de 2000 tonnene med sot en også slapp ut regnes å ha større effekt da den kan legge seg på is, gjøre den mørkere og smelte fortere da den reflekterer mindre sol ut). Vi slipper ut ca 13 mill tonn co2 bare på gassturbiner i nørdsjøen som lager strøm..

  Hva skal vi gjøre noe med? Er det riktig at vermannsen skal sitte dag og natt på buss eller tog for å redusere utslipp?

  40% av de globale utslippen stammer fra kullkraft. Til tross for at vi har fornybar energi tilgjengelig i bøtter og spann!

  Vi skal alle gjøre en innsats, men det er først og fremst de store tingene som er viktig!

Kommentarer er stengt.