Kiva

I dag ble jeg medlem av Kiva, en nettjeneste der man kan låne vekk penger til mennesker som trenger det sårt. 27 år gamle Yaa fra Ghana lånte i dag 25 $ (omtrent 150 kroner) av meg, penger hun skal bruke for å kjøpe varer i større kvantum og oppnå bedre avanse. Lykke til Yaa!

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

10 kommentarer

 1. Ole Kr: ingen garanti, men hvis ikke jeg får pengene tilbake gjør ikke det noe – det betyr bare at butikken til Yaa ikke gikk så bra som hun hadde håpet.

  vallak: det føler jeg meg trygg på, takket være Kivas mange troverdige referanser. Det er selvfølgelig et mellomledd som sluker noen kroner, men det kan jeg lett leve med.

 2. Mye misantropi ute å går skjønner jeg…

  Kiva er samme lesta som Grameen Bank, du vet han Yunus duden som fikk Nobels Fredspris?

  Det gir mennesker i utviklingsland en finansniell mulighet til å hjelpe seg selv og ikke være avhengig av STORE organisasjoner som sluker halvparten av det du gir i administrasjons utgifter.

  Dessuten er det ett lån, går det bra, SKAL det betales tilbake. Så det er med på å gi mennesker ett bedre selvbilde ved at de klarer seg selv.

 3. Ah, nei så lenge du vil ver bitter, inneslutta og ensom så funker det jo fin fint! Eg skal selv starte ett prosjekt på KIVA og se hvor mye penger jeg klarer å få inn til årets skisesong! ;)

 4. Tilbaketråkk: Yaa | Kaskjer?

Kommentarer er stengt.