Treningsnarkomani

En morsom tanke slo meg en dag jeg gjorde meg klar for trening. Treningsnarkomani er et velkjent begrep, men plutselig gikk det opp for meg hvor relatert trening og narkomani kan være. Det er en grunn til at endorfiner blir kalt «kroppens morfin». Endorfinene som blir skilt ut i kroppen når vi trener gir en følelse av velvære, og trener man lenge nok med rett intensitet kan vi oppnå det som kalles «runner’s high». Denne følelsen kan visstnok sammenlignes med noen former for narkotikarus.

Vel, jeg gjorde meg som sagt klar for trening. Til trening hører jeg gjerne på musikk, Radioresepsjonen, eller en god lydbok. Musikkspilleren min liker jeg å plassere i et tilpasset etui på overarmen, for lettere tilgang til navigasjonshjulet. Dette etuiet festes ved hjelp av én hånd, og gjerne et par tenner – IKKE ulikt den teknikken en narkoman benytter seg av når beltet strammes rundt overarmen for å øke blodvolumet i årene.

Der og da fikk uttrykket en ny mening.

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

2 kommentarer

  1. Hmmm, så da du gav bort Nike+ «brukterutstyret» ditt gratis, fordi du selv hadde oppgradert, blir det sa sett på som sprøytedeling? Rekruttering?

Kommentarer er stengt.