Tinnitus

I sommer fikk jeg beskjed av legen min at jeg ikke burde bruke bomullspinner i øret. Dette har jeg blitt fortalt tidligere, men etter denne beskjeden bestemet jeg meg for å gjøre noe med saken. Ble anbefalt å skylle ørene med en spesiallaget ballong som jeg kjøpte på apoteket. Ballongen fungerte, og klumper med ørevoks fant veien ut av ørene.

For noen måneder siden ble jeg oppmerksom på en svak pipelyd i øret. Denne lyden blir sterkere dersom jeg presser underkjeven frem. Helt siden sesjonen for 10 år siden har jeg vært klar over at hørselen min ikke er tipp topp, men jeg har ikke vært bevisst på denne pipelyden tidligere. Den største plagen jeg har hatt er at jeg sliter med å skille lyder dersom det er mye bakgrunnsstøy, spesielt vanskelig er det å kommunisere på pub med høy musikk (ja, jeg er klar over at dette kan ha andre grunner).

Her om dagen snakket jeg med en ekspilot som har mistet jobben på grunn av tinnitus, og han kunne fortelle meg at observasjonene mine med kjeven og puben er klare symptomer på tinnitus. Dette resulterte i at time ble besillt hos en øre-, nese- og halsspesialist.

Undrer på om problemet ha noe med q-tips og ballongskylling å gjøre, eller om det utelukkende er mine musikkvaner som har skyld i faenskapen.

Nå får jeg bare krysse fingrene for at noen glupe hoder snart finner en kur!

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

7 kommentarer

 1. Musikkvaner mr! Du har en tendens til å spille jævla høy morsmåls-hiphop og gjerne med dårlige plugger eller høyttalere(hvertfall før). Høy lyd er aldri bra men jo mindre forvrengning, skurring og høyfrekvente forstyrrelser jo bedre. En annen ting som ikke er bra for øra er skriking i øret på byen etc. Så ikke rop rett inn i øra når dere snakker til folk selvom det er høy musikk folkens!

 2. Går det ann å stå å løfte vekter uten musikk?
  – Ja

  Kan man løpe 1,5mil uten å høre på musikk?
  – Ja (iallefall funker det fett å gå noen mil uten;)

  Takler man sine egne tanker så lenge?
  – Ja, det bør du…

  Blir trening kjedelig uten musikk?
  -Nei, da bør du trene noe annet..

 3. Går det an å stå å løfte vekter?
  -Nei
  Går det an å løpe 1,5 mil?
  -Nei
  Er trening kjedelig?
  -Ja

 4. Hans Magne, det var retoriske spørsmål som hver og en av oss skulle stille seg selv og filosofere litt over. Men siden me er inne på det temaet. Glemte iPoden min her om dagen og de hadde glemt å skru på musikk på SIS. Merket at noe var fryktelig galt, men kunne ikke putte fingen på det. Etter ca 30 min med folk som pratet alt for lavt og merkelig grynting fra frivektområde, skjønte jeg det…..trening uten musikk blir feil, går ann, men blir feil.

  La oss fokusere på Anders her nå….

 5. Litt overshearing med det der gule ørevoksgreien Anders….børk….
  Trening er greit kjedelig og blir enda mer borring uten musikk.
  Men treing må til hvis en ikke:
  1.En vil bli Bli tjukke-bolle-feita
  2.Har en forbrenning som skubi
  3.Skater som Anders ( ref. CV )istedet for helsestudio

Kommentarer er stengt.