Svar i bunn eller topp?

Eksempel på korrekt sitering
Eksempel på korrekt sitering

Dersom du har korrespondert med meg via elektronisk post har du kanskje bemerket deg at måten jeg svarer deg er noe spesiell. Kort fortalt svarer jeg i bunn av beskjeden, og gjerne imellom den opprinnelige beskjeden. Denne måten å skrive på på henger igjen fra min aktive periode på Usenet der dette var og ér en vanlig praksis, og en del av en godt innarbeidet netikette – følger du ikke reglene, får du ikke hjelp.

NTNU har en god forklaring på hvordan dette bør gjøres i e-post, og jeg er av den oppfatning at dette er den beste måten å skrive e-post på, men én viktig forutsetning – at alle gjør det samme. Her kommer problemet. De færreste av de jeg har kontakt med, både privat og i jobb, skriver e-post på samme måte som jeg gjør, og da forsvinner de fleste fordelene. Grunnen til at de fleste er «toppostere» er at e-postprogrammer som Outlook har ødelagt denne gode praksisen ved å sette markøren i toppen av beskjeden som standard når man besvarer e-post. Andre programmer har valg om hvor markøren skal stå – slik som Thunderbird (hvertfall sist jeg kan prøvde). I Apples iPhones meldinger vises dialogen slik som jeg mener den burde være. Svaret i bunn, og et klart skille på hvem som skriver hva. Dessverre oppfører ikke e-postklienten til iPhone seg på samme måte.

Bloggeren Molly E. Holzschlag har skrevet en liten sak om denne problemstillingen. Jeg hører til kategori 1, «inline posting». Hun har gode poenger, og denne artikkelen fikk meg til å vurdere om jeg skal kutte min praksis, selv om jeg mener at den er mest fornuftig. Er «slaget» tapt?

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

5 kommentarer

  1. Slaget er tapt! Jeg har aldri korrespondert med noen andre enn deg som bruker denne måten å skrive mail på. Dessuten er jeg av inntrykk at det blir forferdelig rotete med «inline»-måten over lengre korrespondanser. Spesielt om den går mellom flere personer!

Kommentarer er stengt.