Syv eiendeler

Her en kveld ble det diskutert hva vi ville velge om vi kun kunne ha syv eiendeler. Et gammelt kinesisk ordtak sier at man skal eie maks syv ting. Hvis man eier mer enn dette er det tingene som eier deg, og ikke du som eier tingene. Denne tankegangen stammer fra hinduismen. Vi ble enige om at tilhørende ting kan telles som én. For eksempel er ikke ski og staver seks ting (to ski, to bindinger og to staver). Vi dro det så langt at alt man trenger for å drive med en aktivitet telles som én ting. Ski innebærer altså staver, støvler og sikkerhetsutstyr. Klær definerer jeg som primærbehov, og faller ikke innunder betegnelsen «ting». Her er hva jeg kom frem til:

 1. Alpinski
 2. Snøbrett
 3. Terrengsykkel
 4. Kredit/debet-kort med tilhørende bankkonto
 5. Klokke
 6. Bærbar datamaskin
 7. Forslag?

Jeg sender også utfordringen videre til deg – hvilke syv ting ville du eid?

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

18 kommentarer

 1. Hus og bil kan leies. Barnevogn kan sikkert lånes. Ole: klær? Leste du teksten?

  Musikk er en potensiell sistekandidat, Carlina! Det er også bobil med tilbehør, selv om denne kan leies.

 2. Ipod, lett! Eventuellt fotokamera.
  Selv vile jeg valgt vekk klokke til fordel for begge deler

 3. Alt kan jo leies, eller lånes, og da ryker jo ideen om at du har bare syv ting, kan jo selge en ting å leie noen andre. Om du eier eller leier/ låner er samme greia. Du klarer deg ikke uten, og du er slave av tingene.

 4. hele poenget med det kinesiste ordtaket er vel at hver enkelt ting skal telle (i.e en ski, en stav hver for seg etc). og at klær ikke er primærbehov. Mao kvitte seg med det som ikke er essensielt for tilværelsen… den eneste som er inne på noe er vel strengt tatt smelli…
  Jeg går for ett par sko, bukse, genser og varm jakke, pass, bankkort og konto. alt annet kan lånes eller lages:)

 5. 1. Alpinski, det er ett par sko, ett par staver, ett par ski, ett par bindinger, hjelm, skredsøker, jakke, bukse, stilongs, trøye, ryggplate, sekk, ett par hansker, ett par ullsokker, en bokser, feller. I beste fall 15 ting, værste fall 21 ting.

  2. Snøbrett. Mye likt som over, brett, ett par bindinger. Ellers det samme. Beste fall 2 mindre ting.

  3. Terrengsykkel. Sykkelbukse, trøye, par hansker, sokker, sko, sykkelen, sekk, camelback blære. 8 ting.

  4. Kredit/debet-kort med tilhørende bankkonto. Fornuftig.

  5. Klokke. Du har klokke på datamskinen

  6. Bærbar datamaskin

  7. Forslag? Vel, Wilson?

 6. Lovie: uenig. Alt kan ikke leies. Alpinski og snøbrett kan ikke leies når du skal på topptur uten skisenter i nærheten. Terrengsykkel kan ikke leies når man trenger den. Hvor kan jeg leie en klokke? Jeg googlet etter å leie en Mac, men verken Thorn eller Deal hadde noe slikt.

 7. carina: dersom man tar ordtaket på ordet er det komplett umulig å leve etter det i et moderne liv. Derfor justerte vi litt på reglene.

 8. Da vil jeg ikke klassifisere førerkort eller visakort som en ting..

  1. Kamera
  2. Laptop
  3. Mobil
  4. Terrengsykkel
  5. Telemarkski
  6. iPod
  7. Moccamaster

 9. Pfffft….

  Alt man trenger er en magisk dverg. Man kan slå ham i hodet og få 25 gullmynter (leste det på Internett så IKKE MOTSI MEG), og om kvelden kan man legge dvergen i badekaret og få deeeilig nattate.

Kommentarer er stengt.