Jeg elsker NRK

For deg er kanskje NRK en treig og konservativ TV-kanal? For meg er Norsk rikskringkasting en super mediebedrift som følger med i utviklingen. Jeg er fan, og her får du 5 gode grunner til hvorfor:

  1. Deres «sandkasse for teknologi og nye medier», NRKbeta, leverer strålende innhold, og artiklene er reflekterte, velskrevne og nyanserte. Er ivrig abonnent, og leser nesten alt.
  2. Urørt er en fantastisk musikktjeneste, både for lyttere å artister. Vi lyttere kan høre ny og spennende musikk innenfor mange brede og smale sjangere, og oppdage artister før de slår ann. Artister bruker dette som en kanal for å bli oppdaget. Mange store norske artister som du i dag hører på daglig startet sin karriere på Urørt.
  3. Gratis podkaster. For eksempel Norges mest populære podkast, Radioresepsjonen. Tore, Steinar og Bjarte leverte lettbeint underholdning i flere år. Jeg har hørt samtlige episoder og programmet har reddet utallige arbeidsdager. En stund var jeg så hektet at jeg passet på å aldri avtale møter mellom 10 og 12. Til høsten kommer de på TV. Vi får krysse fingrene for at det fungerer.
  4. P3 er min favorittkanal. Eller, jeg må kanskje si var. Om det er programmene som er blitt dårligere eller om det er jeg som beveger meg ut av målgruppen er jeg ikke sikker på. Når jeg tenker tilbake på programmer som XL, Karate, Et Norge i krig, Are og Odin og Tazte Priv må jeg si meg fornøyd med P3-historien.
  5. NRK Nett-TV er kjapt oppdatert, brukervennlig og har bra kvalitet. NRK er lydhøre til hvilke formater og kvaliteter kundene ønsker. I tillegg legger de ut mye materiale for nedlasting som bittorrent, ofte i utrolig høy kvalitet og med fornuftige lisenser.

Hva ville jeg oppnå med dette? Jeg ville egentlig bare si at jeg ikke syter om jeg må betale lisens selv om jeg aldri ser på TV. Er egentlig ikke ute etter en lisensdebatt.

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

6 kommentarer

  1. Helt enig Anders. NRK er dritbra. De kan publisere litt sære ting fordi de ikke er 100% avhengige av et høyt seertall hele tiden. Og som de selv (NRK-beta) sier: «For å kunne beholde kontrollen over ditt eget matriale, må du være den beste tilbyderen av det.» Ved at NRK selv legger ut egenprodusert matriale i høy kvalitet, slipper de at andre legger det ut i dårlig kvalitet/feilaktig på andre tilbydesiter som Youtube, selvom dette selvfølgelig skjer. Men vi vet alle at skal vi se ting produsert av NRK, går vi til NRK nett-tv.

    Elsker NRK. Ping

  2. NRK er kult når du bor i utlandet. Nyheter, sport og det meste de produserer selv på nett. Og ikke minst INGEN reklame.

  3. Hørte akkurat at P3 skal sende klassikere fra arkivet fra mandag av mellom 10 og 12 mens Bestevenn har ferie (phew!). Det blir innslag fra bl a Radioresepsjonen, XL samt Are og Odin.

Kommentarer er stengt.