Nettbutikk for barfotløpere?

Vi lurer på om vi skal starte en nettbutikk, og trenger litt tips fra deg.

Du kjenner kanskje til Jovial.no, Norges beste longboardbutikk på nett? Gutta gjør en fabelaktig jobb om dagen, og selger brett som varmt hvetebrød. Lange rullebrett er i vinden og sportens popularitet øker, noe vi lett så på årets Ekstremsportveko på Voss. Aldri før har nivået vært så høyt, og aldri før har så mange ønsket å konkurrere i grenen downhill. Titt gjerne på litt asfaltaction fra Veko. Jeg kjører lite longboard om dagen, og er ikke involvert i Jovial på noen måte, men jeg kjenner godt de tre bakguttene, og jeg liker arbeidet de gjør. Derfor tok jeg kontakt med dem angående et potensielt nettbutikkprosjekt jeg ruger på om dagen.

Før jul skrev jeg om boken «Born to Run» her på Kaskjer. Siden den gang har jeg blitt enda mer overbevist om at barfotløping er ideelt for våre kropper, selv om jeg fortsatt ikke har prøvd det (jeg er skadet). Tre venner av meg begynt å løpe med FiveFingers etter mine tanker om barfotløping, og alle er helt i hundre over produktet. Én av dem har til og med skrevet sin bacheloroppgave om fenomenet på sin vei til å bli fysioterapeut. Hans oppdagelser har fått svært positive tilbakemeldinger fra det fagmiljøet han vanker i, og metaanalysen viste at barfotløping definitivt har noe for seg. Dette kommer til Norge, og det kommer til å bli stort.

Ideen er å starte en nettbutikk som selger disse rare fothanskene. Spørsmålet er hva mer vi skal selge. Kun FiveFingers blir for snevert, og per nå finnes det lite tilbehør. Skal vi bli en butikk for barfotløping, eller skal vi være en sportsbutikk med ulike nisjeprodukter? Vi er redde for å gape over for mye, samtidig ønsker vi ikke å være for smale. Hva tenker du? Har du troa?

Ordet «løpe» blir «lope» på internettsk. Ordet «lope» har en god swong når du sier det på engelsk. Ordet «lope» er den del av ordet «antilope», en dyreart som tilhører de raskeste landdyrene, og noen kan løpe i 100 km i timen. Du skjønner tegninga. Vi heter Lope, og nettadressen blir selvfølgelig lope.no. Smart?

Vi setter stor pris på kommentarer til denne ideen, enten her i kommentarfeltet eller på e-post anders@lope.no.

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

12 kommentarer

 1. 1) Dere må opp fort! Dette kommer «alle» de store aktørene til å pushe billig om ett eller to år. Innen da bør dere ha opparbeidet kundegrunnlag og rykte.
  2) Sett i gang nå, selv om det begynner med bare ett produkt.
  3) Hva mer trenger man en «fivefingers»? Husk at det finnes flere produsenter av disse skoene. Dette er sko som til å begynne med kjøpes utelukkende av entusiaster. Finn ut hva de trenger, om det er lifestyle- t shirts, teknisk bekledning eller puls/Gps klokker. Tror nok det viktigste tilleggsproduktet er casual klær som formidler at du er «kul» fordi du løper barfot.
  4) Kanskje en «løpekjendis» kan fronte lope.no i media i oppstartsfasen?

  1. Jeg har ikke funnet noen norske kjendiser som bruker FiveFingers enda. Har nå prøvd å finne ut om det finnes andre alternative produsenter av pulsklokker enn de tre store. Vi har ikke blitt enige om tilleggsprodukter, men det er oppe for diskusjon. Igjen, takk for god tilbakemelding. Vi lytter!

 2. Takk for gode kommentarer. Jeg tror du har rett angående tilleggprodukter. Skal lete etter gode puls/GPS-klokker. Det må finnes noe annet enn Garmin, Polar og Suunto på dette markedet. Skal og høre hvilke kjente idrettspersonligheter som bruker dette, eller er interessert i å prøve og gi tilbakemeldinger.

 3. Først og fremst; meget bra initiativ.

  Noe av det jeg anser som en avgjørende faktor for å netthandle på sider jeg ikke har benyttet før er:
  – en trygg og velkjent betalingsløsning for kredittkort.
  – en utfyllende og saklig «Om oss» seksjon, som gjengir at personene bak nettstedet er seriøse og ikke bare er ute etter raske penger.
  – eventuelle omtaler i forum eller presse.
  – bra produktbilder med gode beskrivelser av produktet.
  – samt at alle kostnader til en hver tid er synlige, ikke slik at når du kommer til det endelige godkjenningsvinduet så er plutselig en overprist frakt lagt til.

  Ellers kan du/dere:
  – Benytte deres nettverk for å skape snakk om siden.
  – Ta en tur opp på Sandnes Stadion under http://www.nmisandnes.no/ i august. Deltakere/publikum her må jo være en del av målgruppen. Gjerne litt for kort tid til at dere får anledning til å lage til noe form for profilering.
  – Få profilering på bilene deres – og venners venner biler. (Rogafest er et eksempel)
  – Klistermerker som der kan lime opp på plasser hvor målgruppen ferdes. Samme hva en måtte mene om klistermerker over alt, men de skaper en bevissthet om et merkenavn. Se f.eks. Session/Shit.
  – Ha en lope.no/blogg.
  – Holde en miljøvennlig profil, da jeg antar at de fleste som kjøper et slikt produkt er noenlunde miljøvennlige.
  – Tilby andre lignende eller tilsvarende produkter, f.eks. http://www.softstarshoes.com, http://www.lunasandals.com, http://www.sanuk.com osv.
  – Bygge videre på punkt 3 hos Pelle med løpevennlige/vanntette headset, armbånd til iphone/ipod/mp3 spillere, svettebånd osv.
  – Gjerne litt kontroversielt, men ta kontakt med og tilby intropriser til elever ved idrettslinjer ved UiS og VGS i distriktet, og kanskje Wang toppidrett.
  – Utvide punkt 4 hos Pelle til å ombefatte ikke bare løpekjendiser, men kjente idrettsprofiler. F.eks. Aksel Lund Svindal, Andreas Thorkildsen, Petter Northug osv… Gjerne litt høyt å sikte for en nyetablert bedrift, men kan ikke skade å ta kontakt. Gjerne de viser litt goodwill.

  1. Takk for veldig gode tilbakemeldinger! Dette er fantastisk! Alle dine første punkter er en selvfølge og jeg er 100 % enig. Vi skulle gjerne vært på NM, men har ikke kommet i gang enda. Sommeren forsvant plutselig. Bildekor og klistremerker er absolutt noe vi vil vurdere, jeg har nok av reklameplass på Transporteren min :) Blogg kommer! Jeg er jo skikkelig Blekkulf, så miljøprofil blir det. Har faktisk ikke sett på disse produktene før, men vi skal gå gjennom disse i sammen. Synes det å ta kontakt med idrettslinjer er en super idé! Har ikke funnet noen kjendiser enda, men vi må ha det i bakhodet. Igjen, tusen takk!

 4. Dette hørres kjempe bra ut! Jeg er allerede på utkikk etter fivefingers, Trond og Kenti bestilte nettopp fra USA:)

  Mitt bidrag til mulig alternative varer:

  Skader er i vinden som aldri «før» (eller?) Støtte bånd, varme oljer – usikker hva det går under på fagspråket. Kort oppsummert; varer som kan forebygge skader og gir bedre rehabilitering.

  Forslaget bygger på erfaring gjennom arbeid. Folk har vondt i knær, legger, rygg, nakke og skuldre:)

  Good luck Anders:)

 5. Glemte kanskje å legge til at det kan være spesielt rettet mot løpe «problemer»:) (Er også inneforstått med at fivfingers skal løse mange av disse problemene) Så mulig det blir litt motsigende..

 6. dere kan ta inn nudistprodukter som en egen nisje. det tror jeg hadde solgt bra

  :)

 7. Husk adwords på produktnavn… og gjerne på navn på konkurrenter :):)

  RASK ekspedering tror jeg er alfaomega i dag! Kunden må ha produktet i hendene i løpet av noen få dager. Sporstbutikkene på nettet har lang leveringstid. Der kan dere ha et KJEMPE fortrinn som og kan brukes i markedsføringen når flere begynner å selge produktet. Mener jeg også har sett noen undersøkelser på at «min» generasjon ikke er veldig flinke til å vente på ting for å spare penger, når vi først har kommet langt nok i kjøpsprosessen, så skal vi ha det NÅ, eller helst hatt det i går.
  Eksempel motehus.no, det finnes mange nettbutikker med akkurat samme produktene, flere av de ser like seriøse og «sikre» ut. Men ingen av de andre klarer å levere produktet slik at kunden har det i løpet av 2-3 dager. Jeg selv er villig til å betale mer enn nødvendig for å få produktet raskere. I tilegg: bestilte et produkt, fikk beskjed at det var dessverre utsolgt. Fikk da følgende tilbud av nettbutikken: – du kan få pengene dine igjen, eller du kan få lov til å handle for dobbelt så mye, uten ekstra kostnad.MEGET bra service… selvsagt snakker jeg nå veldig varmt til alle om motehus.no! (men ville jo ikke gjort dette på produkter som koster tusenlapper.. nå vet jo ikke jeg hva disse produktene ligger på i pris.) I dette tilfelle var det snakk om at jeg hadde betalt 500 kr og kan nå handle for 1000 kr.

  Lykke til :)

  1. Takk for godt gjennomtenkte svar. Å bruke navn på konkurrenter som søkeord i AdWords synes jeg er dårlig stil, men produktnavn er jeg helt enig i! Rask ekspedering blir en selvfølge, Jovial-gutta har kontroll på dette. Å ha produktene som lagervare blir viktig for oss. Jeg er helt enig i det du sier :)

Kommentarer er stengt.