Løping med FiveFingers, dag 1

I dag debuterte jeg som FiveFingers-løper. Opplevelsen var positiv.

Fothanskene var litt vanskelige å få på, men det er nok fordi jeg aldri har tredd på meg en fothanske før. Storetåen passet bra, men de minste tærne hadde vel mye plass. De virket litt store, men satt alikevel utrolig godt på foten.

Jogget 4 km på tredemølle. Startet på 8 km i timen, og jeg merket at jeg naturlig fikk et steg der jeg landet på tåballene først, i stedet for på helen som man gjør med en tradisjonell løpesko. På så rolig tempo klarte jeg også å løpe med samme steg som jeg er vant med, men det føltes ikke like rett. Ved å øke hastigheten på mølla ble steget mer og mer tvunget til å lande med flat fot, eller på tåballene. Dette er hele tanken med skoene, at man skal redusere den belastningen man får av å lande på helen.

Selve løpeturen ga ikke noen overraskelser. Dette kan nok skyldes at jeg har løpt barføtt før, og at jeg går mye barbeint om sommeren. Følte meg på ingen måte sliten, eller vond, men det gjør jeg jo vanligvis ikke etter en så kort tur. Den største opplevelsen var når jeg skulle spasere etterpå. Kroppen føltes veldig lett, og det var nesten som å gå på en sky.

Det er ikke mye løping jeg bedriver om dagen, grunnet ulike skader (ikke forårsaket av løping), men målet mitt er å komme i gang med barfotløping, og gradvis nærme meg lengre distanser. Det er viktig å bruke FiveFingers i tillegg til løpesko, ikke i stedet for.

Modellen jeg har kjøpt heter Vibram FiveFingers Bikila, og spesielt laget for løping. Ettersom den er litt vanskelig å få tak i, måtte jeg bestille den fra Ebay. Det er viktig å finne rett størrelse med Vibrams størrelsetabell.

Gleder meg til fortsettelsen!

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

4 kommentarer

Kommentarer er stengt.