Den lilla kuen

Seth Godins bok Purple CowEr akkurat ferdig med (lyd)boken Purple Cow av markedsføringsguru Seth Godin. Den er riktignok snart åtte år gammel, men har mange poenger som tåler tidens tann. Hele tankegangen er at man skal tilby noe unikt med sine produkter og/eller tjenester. I slutten av boken kommer Seth med noen utsagn som han anbefaler meg å skrive ned. Her får du dem:

Don’t be boring

Tenk nytt, vær innovativ, prøv deg frem.

Safe is risky

Tar du ikke sjansen kommer du ingen vei.

Design rules now

Tenk produktdesign før du prøver å markedsføre et produkt som ikke er unikt.

Very good is bad

Veldig bra er ikke godt nok. Det du leverer må være bemerkelsesverdig.

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

6 kommentarer

 1. Soooo, denne ble lastet ned gratis ved å melde seg på ett GRATIS medlemskap i Audible (som kan stoppes) hvorpå du får beholde boken etterpå uansett. Er det god jogge lektyre?

 2. Nok et tegn på dårlig forbrukervennlighet!

  Amazon/Audible bruker .aa formatet, som er DRM beskyttet. Du må derfor bruke Audible sin egen programvare på pcen eller du blir tvunget til å bruke iTunes. Dette var et håpløst program, som krasjet flere ganger under nedlasting av filen. Uansett går det ikke ann å flytte filene over til en Android telefon (eller nye Windows Phone) så en kan ikke «Listen everywhere» som faktisk er slagordet til Audible.

  Jeg endte opp med å laste ned boken fra The Pirate Bay heller, siden jeg allerede har rettighetene til å lytte til boken. Slik kan jeg høre på The Purple Cow når jeg sitter på bussen eller når jeg jogger meg en tur.

  Go GO DRM!

  1. DRM kan brenne i helvete. Er 100 % enig, det er direkte kundeuvennlig. Men, jeg har jo solgt sjela og integriteten min til Apple for lenge siden, så jeg ender dessverre alt for ofte opp med å slenge inn noen grunker på iTunes.

 3. Stilig! Bestilte nettopp Tribes fra Amazon. Gleder meg!

  Det varmer i både hjertet og hjerne å se at andre også har funnet Seth Godin :)

Kommentarer er stengt.