Lær deg økonomi på en enkel måte

How an economy grows and why it doesn'tHar akkurat lest den 25 år gamle boken «How an Economy Grows and Why It Doesn’t» av Irwin Schiff. Denne forklarer økonomisk utvikling, finanskrise, økonomiske prinsipper på en banal og morsom måte. Den er kritisk til regjeringen og deres skattesystemer, da spesielt i USA. Boken er aktuell ettersom de økonomiske prinsippene ikke har forandret seg på 25 år, men om dette virket interessant kan det nok være en idé å lese den noe mer oppdaterte boken av sønnen Peter Schiff: «How an Economy Grows and Why It Crashes». Selv om noen av poengene gjerne strider mot mine politiske prinsipper (den er ikke særlig sosialistisk) liker jeg mange av tankene, for eksempel at det bør koste for å stemme. Gjennom boken spør jeg meg selv om penger man låner bør være like mye verdt som penger man har tjent av produksjon.

Den røde tråden er at for å oppnå økonomisk vekst må vi produsere mer enn vi forbruker, logisk og fornuftig. Men, gjør vi det?

Sett av et par timer foran PC-en og les PDF-en som ligger gratis på nett.

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.