Filmfrustrasjon på iPad

 1. Jeg har en iPad
 2. Jeg vet at den er kapabel til å vise film
 3. Jeg ønsker å se film på min
  iPad
 4. Jeg er villig til å
  betale for å laste ned filmer på
  padda
 5. Hvorfor vil ingen ha mine
  penger?

Siden jeg bor i Norge er det ikke
mulig å kjøpe filmer fra iTunes Store. Ja, jeg vet at det finnes
måter å registrere en amerikansk konto, men jeg vil ikke. Når Apple
(eller kanskje norske myndigheter) gjør dette vanskelig for meg
kunne jeg godt tenke meg å gi pengene til noen andre som lar meg
laste ned filmen smertefritt. Hva er alternativet til å bli
kjeltring?

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

13 kommentarer

 1. Helt enig. Jeg hadde amerikansk itunes-konto, men skiftet til norsk konto når padden ble lansert i Norge. Fristende å gå tilbake til den amerikanske ene og alene på grunn av dette!

 2. Har Ipad, har amerikansk itunes konto og stortrives med det! Er foreløbig det smidigste så lenge du vil betale for filmer og serier. VLC og nedlasting er jo det aller enkleste, men da må du som du sier gjøre kjeltring av deg.

  1. Ok. Takk for svar. Har fått meg VLC på padda nå, men ingen filmer å fylle med. Hva er det beste stedet å laste ned ski- og sykkelfilmer med lite risiko for å få noe dritt med kjip kvalitet? Har ikke gjort dette på mangfoldige år.

 3. Vist du installerer Skyfire for å få flash støtte på padda di, så leier du deg en film via Headweb. Vet ikke om dette fungerer men kan være.

  Alternativ kan du sette opp en Plex løsning som meg, der jeg kan leie filmer via Headweb og streame direkte fra MacMinien ut til min iphone i dette tilfellet.

  Etter hva jeg har fått med meg jobbes det med en egen iPhone/iPad app som gir deg mulighet til å leie filmer via headweb direkte til disse enhetene.

  1. Det stoppet dessverre opp igjen. For det første er jeg ikke interessert i å få Flash på padda. HTML5 er kommet for å bli, og det har heldigvis de store skjønt. For det andre trenger jeg å ha filmene lagret for å kunne se dem uten nett, og for det tredje hadde ikke Headweb én eneste film jeg kunne tenkt meg å sett. Ingen gode dokumentarer og i sport var det bare pilates. Sukk! Uansett, takk for råd!

 4. Vurderer å kjøpe apple tv for å kunne leie filmer fra amerikansk itunes selv.. litt stress med gavekort kjøpingen.. men fungerer bra vil jeg tro. regner med at itunes på ipad støtter dette? da får man et ekstremt utvalg av relativt nytt materiale mot at man betaler noen få dollar for film/serie.. fungerer ikke dette? ligger en del tråder på mac1.no på hvordan man oppretter amerikansk itunes konto.

  i og med at tjenesten ikke er lansert i norge så er man vel litt på kanten med et par bestemmelser.. men ikke som jeg kan se at jeg orker å bry meg om.

 5. Hei anders, formulerte meg litt dårlig i forrige innlegg, tanken min var: vil ikke det samme fungere på itunes for ipad?

Kommentarer er stengt.