2010 – et tilbakeblikk

2011 er i gang. Som i fjor oppsummerer jeg året som gikk med høydepunkter og nerdefakta. Oppturer og nedturer preget 2010. Vinteren var totalt sett veldig bra, men kroppens mange skavanker ødela mye av årets siste halvdel.

Høydepunkter

Sveits

Thomas Søyland i Engelberg
Thomas Søyland i Engelberg

Året startet perfekt med en god måned i Sveits. Stemningen i leiligheten i Engelberg, kveldene på Yucatan og jevnlig påfyll av hvitt gull, gjorde desember og januar minneverdig. Spesielt heldige var vi siden sesongen hjemme var til å grine av med sprengkulde, null nedbør og isete fjellsider.

Kaldt i Engelberg
Det var kaldt også i Engelberg

Bryllup

Hein, Sissel og Anders
Brudgom Hein Slettebø Dorhold, brud Sissel Døscher Dorholt og meg selv som forlover.

Hein og Sissel giftet seg i februar. Jeg var forlover og digget hele dagen. Kirka var gøy, fotograferingen hos Joakim Bjerk ble suksess, og festen var superartig.

Kirgisistan

Anders Ekkje Slettebø i sitt rette element
Jeg hygger meg i anlegget Karakol i Kirgisistan

Årets eksotiske vintertur. Jeg elsker vår tradisjon med å dra til et nytt sted hver vinter, og reisen til Kirgisistan ble heller ingen vanlig ferie. Les min repotasje fra eventyret!

Helge Myrvang med god styring på hesten
Helge Myrvang med god styring på hesten

Nomadeliv

Bilparken til nomadene
Bilparken til nomadene

På slutten av vinteren og starten på våren levde jeg som nomade rundt om i landet. Røldal, Voss, Sogndal og Sunnmøre. Livet i bilen gir meg mange fine opplevelser.

Sunnmøre

Are, Viggo og meg på vei opp til Slogen
Are, Viggo og meg på vei opp til Slogen

Hadde tre turer til Sunnmøre i vinter. Uka etter påske ble nok årets høydepunkt. Are, Lise, Viggo og meg hadde noen helt utrolige toppturer av typen som gir livet mening.

Anders med Slogen i bakgrunnen
Jeg er fornøyd etter å ha vært på Slogen, den spisse toppen til høyre for meg.

Røldal Freeride Challenge

Hans Martin Leistad RFC 2010
Hans Martin Leistad gir gass til tross for harde forhold under RFC 2010. Foto: Sverre F. Hjørnevik

RFC 2010 klarte ikke å hamle opp med 2009-arrangementet grunnet askeskyen, snøforhold og kjipt vær. Alikevel blir dette et av høydepunktene for 2010. Crewet står på, og et hav av glade og frikjøringsinteresserte mennesker er samlet på ett sted.

Ekstremsportveko

Karmann Cheetah
Kæmpingbilen Karman Cheetah. Foto: Stian Sølversen

Jeg blir gladkristen bare jeg tenker på Veko. Fine folk, morsom sykling, intenst drikkefokus og kompiskæmping.

Parkeringsvorspiel
Førfest på parkeringsplassen. Foto: Stian Sølversen

Gladmat

Lars Martin forteller historier
Loys Martin forteller røverhistorier i Elze

Stavanger på sitt beste. Vi spiser, vi drikker, vi hører på Loys’ røverhistorier og ler.

Blåmerke
Fint blåmerke. Vann kan være hardt, noe jeg fikk erfare etter en badetur med Loys.

Lillehammer og Hafjell

Å ha avdelingskontor på Lillehammer er rene luksusen. Tidlig og sen jobbing og sykling midt på dagen. Det kaller jeg et perfekt liv. Løypa Roller Coaster i Hafjell Bike Park har omdefinert hele mitt syn på sykling. Dette er det morsomste jeg gjør.

Smerte i Hafjell
Au! Ikke alltid jeg treffer stien. Foto: Stian Sølversen.

Rått og Råde

En stor opptur og en stor nedtur. Selve festivalen var midt i blinken for meg. Mye kjentfolk og kanonbra konsertprogram. The Prodigy ga meg trolig den beste konsertopplevelsen jeg har hatt, men her klarte jeg å skade albuen. Dette har jeg slitt med siden, og har fortsatt ikke blitt kvitt faenskapet.

Hoven albue
Hoven albue etter overivrig konsertdeltakelse

Kollektivet

Kollektivet Sandsgate 16
Fra venstre Steffen, Linn, Stian og Hege

Gjengen i Sandsgate 16 bestående av Stian, Steffen og til tider Linn og Hege, var en bra sammensetning. Utelukkende positiv tone, aldri krangling og utrolig mye latter. Nå som jeg bor alene lurer jeg på om livet i bokollektiv er historie.

Hyttehelg

Linn på Nord-Hidle
Linn på Nord-Hidle. Helgøy i bakgrunnen

I slutten av oktober fikk jeg til to hytteturer på én og samme helg. Dette ble en slik helg som gjør at det er mulig å virkelig bli glad i høsten. Fra Nord-Hidle til Giljastøl. Fra morgenbad i sjøen til frokost og snølek til kvelds.

Giljastøl
Nei, vi er ikke på Vigdel, vi er på Giljastøl

30-årsdag

Sjokoladepikk
Sjokoladepikk laget av gode venner

Det er helt utrolig at 60 mennesker valgte å ta turen til Røldal for å være med meg å feire bursdagen min på Hordatun. I to dager festet vi hardt, og jeg fremdeles overveldet over å ha så mange deilige venner. Takk!

Gladkristne Anders
Det er lett å bli gladkristen med så mange venner og så mye godt i glasset.

Sogndal

Anders på Gasta
Behagelig arbeidsstilling i min nye jobb

I november omkalfatret jeg livet mitt. Ny jobb, nytt bosted og ny kjæreste (dog ikke på det nye bostedet). Et ønske om forandring, et liv tettere på naturen og en spennende jobb var grunnet nok til at jeg pakket sekken og dro av gårde. Så langt har jeg ikke angret, selv om hverdagen ikke er helt som jeg så for meg. Grunnen er leggen jeg klarte å brekke i starten på desember.

Kropp, trening, konkurranser og kosthold

Året ble et kriseår. Det ble få konkurranser med dårlig resultat, og jeg går inn i 2011 med en kropp som er langt under minstekravet mitt til form, funksjon og ferdigheter. Hofta er blitt dårligere, noe som gjør at jeg sannsynligvis aldri kan drive med langdistanseløping igjen. Jeg har fått «bingovinger» som er resultat av manglende trening i overkroppen grunnet albuen. I mai fikk jeg muskelutmattelse grunnet overtrening på sykkel. Og lista fortsetter. Det viktigste er uansett at jeg er motivert til å kaste krykkene og komme i gang med opptrening og så knallhard trening for å klare et idiotprosjekt i sommer. Nå kan det bare gå én vei!

Kostholdet mitt er noe endret. Til frokost blir det som regel energismoothie, og til middag ofte Quorn med mye grønnsaker. Prøver å spise salat som hovedmåltid et par dager i uken. Har nesten kuttet ut all sjømat.

Sosiale medier

I mai hev jeg meg på Twitter, og på bursdagen min ble jeg omsider med på Facebook. Jeg bruker disse tjenestene veldig forskjellig. På Twitter prøver jeg å være fagrelatert i forhold til jobben min ettersom min bransje er veldig godt representert her. Jeg bruker Twitter først og fremst som et tillegg til RSS for å holde meg oppdatert. Dialog mellom venner og bekjente føler jeg passer bedre i andre kanaler. Facebook tar like mye tid som jeg fryktet, og jeg føler ikke at jeg har lært spesielt mye av det. Noen positive opplevelser har det vært, blant annet har jeg lært navnet på mange folk jeg kun kjenner ansiktet til. Typisk folk jeg hilser på men ikke vet hva heter eller hvor jeg har i fra. Jeg er flink på fjes, med dårlig på navn, så her er Facebook til stor hjelp. Største fordelen jeg ser det er at facen er en super mulighet til å skape trafikk til kaskjer.com, noe jeg kommer tilbake til under.

Litt nerdetall

Det går nedover med kaskjer.com. I 2010 kom det 20000 besøk, halvparten av 2009. Det er sjelden mer enn 100 besøk i døgnet, og i sin storhetstid hadde kaskjer 300. 45 saker ble lagt ut mot 62 året før. Treningsmusikk fra 2007 er fortsatt det mest leste innlegget. Den meste leste siden er Snø til tross for at den sjelden og aldri oppdateres. Det mest populære jeg skrev i fjor var energismoothie, takket være lenke fra mitt søskenbarn Kjersti har en veldig aktiv blogg med mye trafikk. Facebook ligger bak Google som viktigste trafikkilde totalt sett, men de siste to månedene er FB helt overlegen. I 2011 er jeg temmelig sikker på at FB er den største trafikkilden. Litt morsomt er å se på hvilke søkeord i Google som har resultert i trafikk til kaskjer.com:

  1. treningsmusikk
  2. kristian zahl
  3. anders skarpeid
  4. petter dokka haug
  5. are hoff

Jeg har med andre ord venner som er mer populære enn meg :)

Hvordan har ditt år vært?

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.