Storebrand skuffer

Jeg brakk leggen i desember, men Storebrand dekket ingenting av reisen jeg allerede hadde bestilt til Alaska.

Billettene ble kjøpt 16. november. Gode tre uker senere er jeg uheldig i alpinbakken og ender opp med et komplisert grovt leggbrudd som det vil ta omtrent ett år å lege. 22. januar sender jeg inn legeerklæring til Storebrand der det eksplisitt står at jeg ikke har mulighet til å dra på snøbrettferie til Alaska.

18. mars sender jeg inn kvitteringer på fly, og spør om de òg vil dekke hus- og billeie.

23. mars får jeg svar at Storebrand ikke dekker noe fordi jeg er i stand til å fly. At jeg ikke er i stand til å utføre turens mål spiller ingen rolle for Storebrand. Jeg får òg beskjed om at jeg må fremlegge ny legeattest fordi den jeg sendte i januar var foreldet. Jeg spurte hvor lang levetid den hadde, men de kunne de ikke svare på. Min lege sier at dette er et tullete krav, og at den legeerklæringen han skrev i januar var mer enn god nok. Han er likevel kompis, og skriver ny, som jeg sender inn.

Nytt avslag. Samme grunn. Jeg klager, og får nytt svar om at de ikke dekker noe.

Jeg spør om de hadde dekket en golftur dersom jeg hadde mistet begge armene i en bilulykke. Dette vil Storebrand ikke kommentere. I mitt lille hode er dette samme prinsipp.

Jeg tror kanskje at Storebrand i denne saken opererer i henhold til sine vilkår, men jeg er skuffet over vilkårene. Som de fleste andre leser jeg ikke vilkårene i detalj (selv om jeg vet jeg burde), men stoler på at forsikringsselskapet er rimelige i sine avgjørelser.

For å finne ut om dette er vanlig praksis tar jeg kontakt med tre andre forsikringsselskap – Sparebank 1 Forsikring, Tryg og Frende.

Sparebank 1 Forsikring

Fikk rask tilbakemelding. De kunne fortelle at de trengte noe mer informasjon enn hva jeg ga i min forespørsel, men at de sannsynligvis ville dekket turen. De poengterer at det er viktig å avbestille så snart jeg visste at turen ikke kunne gjennomføres. Dette ble ikke gjort, fordi mine reisekamerater prøvde å få noen andre til å ta min plass. Dette burde jeg nok gjort. Uansett, tilbakemeldingen fra Sparebank 1 var kjapp, grundig og positiv. Tommel opp!

Tryg

Fikk respons halvannet døgn etter min e-post, og svaret var bare at de ba meg ta kontakt per telefon. Dette gjorde jeg aldri. Tommel ned for å ikke kunne kommunisere per e-post.

Frende

Over tre dager på å svare, men de sier at de ville tolket vilkårene snillere og dekket denne reisen.

Nå vurderer jeg å flytte alle mine forsikring til Frende eller Sparebanken 1 Forsikring. Hva hadde du gjort?

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

16 kommentarer

 1. Hei!

  Jeg er en forsikringsjeger, og har dessverre hatt mye bruk for mine forsikringer. Det eneste tilfellet jeg har hatt som ligner ditt var når jeg skadet meg i alpene i 2002, men da var jeg forsikret via mine foreldre. Jeg mener å huske at det var Gjensidige, og jeg husker at de tilbakebetalte hele turen da jeg måtte avbryte å reise hjem.

  I de senere år har jeg hatt mine forsikringer i Tryg, noe som har vært helt utmerket. Jeg har hatt behov for innboforsikring ved sykkel- og mobiltyveri. De har levert uten hassle, uten stress, og uten egenandeler.

  Etter å ha sondert markedet for bedre priser skiftet jeg i høst fra Tryg til Unison (www.unisonforsikring.no). Det bød meg litt imot å gå fra Tryg hvor jeg var meget fornøyd, men prisene var såpass mye lavere nå som jeg hadde fått meg bil, at jeg ikke hadde valg. Jeg har allerede hatt bruk for Unison ved to anledning, først når jeg mistet iPhone 3GSn min i bakken og knuste den, da fikk jeg kjapt, og uten hassle, betalt det en iPhone 4 koster dag, minus 2000,- i egenandel. Helt kurant.

  Unison svarer kjapt på henvendelser på e-post, Tryg er treigere, Europeiske er desidert treigest med ca 14 dager fra man melder skade til man blir kontaktet.

  Så, det jeg prøver å si, er at du bør ta en kikk på Unison, og gjerne gi Tryg en ekstra sjanse da de iallefall tar vare på deg når du har bruk for dem.

  1. Og for andre gang når sykkelen min ble stjålet, igjen, da betalte de ut minus egenandel på 1000,- (2000,- dersom man ikke har registrert sykkel i falck).

 2. Hei Anders,

  Leit å høre at du ikke er fornøyd med svaret fra Tryg. E-posten din har nok gått til kundeservice hos oss, mens det er skadeavdelingen som kjenner forsikringsavtalene best, og vet hva som dekkes. Det vi selvsagt burde gjort, var å videreformidle henvendelsen internt, slik at du fikk et godt svar med èn gang.

  Likevel, gi oss gjerne en sjanse til! Da Norsk Familieøkonomi nettopp testet 11 helårs reiseforsikringer gikk Tryg til topps. Her kan du lese mer om oss, og hva som er dekket:
  http://www.tryg.no/privat/forsikringer/reiseforsikring/index.html

 3. Hei Anders!

  Det er leit å høre at forsikringen ikke levde opp til forventningene dine.

  Vi er klar over at forsikringsvilkår kan være ganske komplekst, og det er ikke alltid like enkelt å få oversikt over alt. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre språket i vilkårene, slik at kundene får tydelig informasjon. Senest i fjor oppdaterte vi layout og språk på vilkårene hus- og bilforsikring – og dette arbeidet fortsetter.

  Storebrand Forsikring er også ett av få forsikringsselskap som faktisk legger forsikringsvilkårene åpent ut på nettsiden. På den måten kan alle til enhver tid sjekke dem før, under eller etter et forsikringskjøp.

  Når det er sagt, vi er alltid mottakelige for innspill til hvordan vi kan bli enda flinkere til å gjøre forsikringsvilkårene enkle og tydelige.

  Vennlig hilsen Hanne Gudding
  informasjonssjef i Storebrand Forsikring.

  1. Hei Hanne. Takk for at du kommer med tilbakemelding. Det er fint at dere jobber med å gjøre vilkårene så forståelige som mulig, men dette hjelper ikke meg. Som jeg innrømmer, har jeg ikke lest vilkårene. Kanskje har jeg da ikke rett til å klage, men jeg er likevel skuffet. Ettersom vilkårene denne gangen ikke gikk i min favør, antar jeg at de ikke vil gjøre det ved en annen anledning, og jeg har derfor bestemt meg for å bytte selskap.

 4. Utrolig interessant inlegg! Leste alt med fornøyelse og en liten smule oppgitthet. Hovedpoenget for valg av forsikring er vel egentlig å finne ett forsikringselskap med bedre vilkår, ikke bare pris.

  Nå har ikke jeg heller sett på vilkårene mine, men ditt tilfelle hadde jeg antatt ville gå i orden uansett, iallfall dersom en hadde avbestilligsforsikring i tilegg. Jeg har alltid vert i Tryg. Har aldri fått igjen noe som helst. Hadde det ikke vert for at jeg får forsikringen gjennom jobben hadde jeg byttet i forbannelse. Noe som faktisk nettopp har skjedd vi gikk akkuratt over til DnbNOR. Fikk faktisk lysst å gå hjem å lese vilkårene… Lykke til med bytte!

 5. thomas har ein eller aen «ekstremsports forsikring» den dekke det meste. E du heldige (eller skikkeligt uheldige, spørst koss du ser på det) så kan du vinna tilnærma vinna i lotto.

Kommentarer er stengt.