Mitt første møte med NAV

I fjor brakk jeg leggen på ski, og fikk legeattest på at jeg skulle få dekket drosje til og fra jobb. Det tok meg ett år, og jeg var i kontakt med NAV hele 17 ganger før pengene ble utbetalt. Her er hele dialogen med NAV. Personnavnene er anonymisert.

9. desember 2010

Jeg brekker beinet på ski.

22. januar 2011

Sjekker nav.no for å finne ut hva jeg skal gjøre med kvitteringene. Fant ikke svar, så jeg sendte e-post til NAV Sogndal.

24. januar

Sender samtlige kvitteringer og legeattest til NAV Sogndal per post.

8. februar

Fikk drosjekvitteringer i retur og ringte NAV som skulle sjekke dette opp. Jeg skulle bli oppringt innen 9. februar. Det skjedde ikke.

15. februar

Får e-post fra Lise i NAV som spør om jeg har fyllt ut skjema. Dette har jeg ikke gjort fordi jeg ikke har fått beskjed om dette, og vet heller ikke hvilket skjema hun refererer til. Svarer henne.

18. mars

Sendte purring til Lise i NAV om manglende svar på e-post.

2. mai

Sender andre purring til Lise i NAV om manglende svar på e-post. Fikk svar at jeg måtte henvende meg til NAV Hundvåg. Svarte per e-post at jeg ikke tilhører Hundvåg, og har heller aldri gjort det. Jeg er folkeregistrert og jobber i Sogndal.

31. mai

Sender tredje purring til Lise i NAV.

14. juni

Snakket med Per. Han finner ingen historikk i systemet siden februar. Han sitter i Leikanger og kunne ikke gjøre noe annet enn å be Sogndalkontoret ta kontakt per telefon. Han ba meg gå ned på NAV-kontoret, men dette sa jeg var uaktuelt når jeg har vært i kontakt med dem så mange ganger.

20. juni

Tone ringer meg og sa jeg skulle fylle ut skjema, men hun klarte ikke å finne skjemaet på NAVs nettsider. Skulle sende meg dette per e-post. Fikk aldri svar.

19. august

Sender ny e-post til NAV Sogndal ettersom jeg ikke har hørt noe som helst.

22. august

Får svar at jeg må sende inn reiseregninger på pasientreiser.no.

27. august

Prøver å fylle ut skjema på pasientreiser.no, men det er kun til og fra behandlingssted. Ringer dem, men de har stengt.

31. august

Snakker med pasientreiser som sier at de ikke dekker drosjebil til og fra jobb. De sier jeg må ta kontkat med NAV. Svarer NAV Sogndal per epost.

1. september

Får svar fra NAV at jeg må kontakte NAV Hundvåg.

4. september

Svarer at mitt lokale kontor var Sogndal, og at NAV Hungvåg sier jeg må snakke med Sogndal.

15. november

Jeg ringer NAV Sogndal og snakker med Frank. Han sier jeg må sende inn skjema, men kan ikke fortelle meg hvilket skjema det dreier seg om. Sier at Lise ikke lengre jobber i Sogndal. Frank kan ikke hjelpe meg, men jeg skal bli kontaktet av noen som kan hjelpe meg. Dette skal skje innen to dager. Jeg nevner at jeg vil kreve erstatning for tapt arbeidstid. Dette finnes det ingen prosedyre for, og Frank sier jeg må sende inn en serviceklage til NAV Sogndal. Den må sendes med underskrift. Jeg sier at jeg vil gjøre dette når saken er avsluttet.

16. november

Jeg blir oppringt av Stig fra NAV Sogndal. Han forteller meg at jeg må fylle ut skjema, og sender meg en lenke per e-post med oversikt over skjemaer. Jeg finner ikke et skjema som jeg føler er 100 % riktig, men velger det som ligger min situasjon nærmest, og fyller ut.

29. november

Blir oppringt av Stig som på en hyggelig måte beklager at dette har tatt tid. Han ber meg bekrefte kontonummer, og håper at utbetalingen skjer innen kort tid. Pengene kom på konto kort tid etter.

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

7 kommentarer

  1. Kunne ønske jeg var like flink til å systematisk spare på slikt. Jeg skal prøve å begynne nå.

  2. Sjuko!! Du er en tålmodig mann Anders, en tålmodig mann! I min erfaring, har det dessverre, i slike situasjoner, alltid lønnet seg å være særdeles høylytt og frekk. Da blir du et problem. Ingen ønsker problemer. Du havner dermed øverst på listen, og får da først hjelp. Det triste er selvfølgelig at det ofte går utover uskyldige personer. Men det driter jeg i. Heller dem enn meg.

Kommentarer er stengt.