Bokanmeldelse: Praktisk Brukertesting

Praktisk Brukertesting

Boken Praktisk Brukertesting lærer deg hvordan du kan undersøke om noe er brukervennlig eller ikke. På 170 sider kan du lese om hvem, hvorfor og hvordan man utfører en brukertest. Jeg har lært mye, og her får du min vurdering.

Praktisk BrukertestingSom interaksjonsdesigner er jeg genuint opptatt av gode brukeropplevelser på nett, og brukertesting er et viktig element for å kunne klare å lage dette. Denne boken var derfor for meg veldig nyttig og lærerik. Det vil den òg være for deg om du jobber med utvikling, brukervennlighet og web. Sjefen min sa faktisk at alle på jobb burde lese denne!

Tittelen er kjedelig, men helt konkret. Den når ikke helt opp til boken «Jävla skitsystem!» Omslaget lider av gammeldags utseende, men da gir det i det minste ikke for høye forventninger. Dette er ikke en bok du vil le av, og kanskje heller ikke smile. Men, gjør det noe?

Boken kan leses fra perm til perm, men kan òg bruker som oppslagsverk når du skal gjennomføre brukertester. Den inneholder mange gode eksempler, maler, skjema, verktøy og tips. Spesielt godt likte jeg de mange sitatene som er gjennomgående for hele boken. Den gir deg mange svar, og få spørsmål. Du vil lære hvordan oppgaver kan lages, hvordan du planlegger en test, hva du bør tenke på under selve testdagen, og hva som skal til for å skrive en rapport som faktisk blir brukt.

Brukertester bør være en selvfølge i alle prosjekter, men slik er det dessverre ikke. I boken får du mange gode argumenter for hvorfor god brukervennlighet er god økonomi. Gull verdt i kundemøter!

Jeg var nylig testleder der vi testet en prototype for et nytt reisebestillingssystem, og testen gikk svært bra – mye takket være boken Praktisk Brukertesting. Nå er det bare til å glede seg til neste test.

Boken koster 350 kroner og kan kjøpes hos Akademika.

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.