legelisten.no

legelisten.noFrem til nå har det vært vanskelig, om ikke umulig, å gjøre en kvalitetsvurdering av sin egen fastlege. Ordningen vi har ved at man når som helst kan bytte til en ledig fastlege er i utgangspunktet bra, men man famler lett i blinde ved valg av lege. Du får kanskje et tips av en venn, men du har ingen garantier for at legen du blir tipset om har kunnskap eller erfaring med akkurat din helsemessige tilstand.

Jeg har de siste årene hatt seks ulike fastleger. Noen ganger har jeg byttet frivillig, men de fleste gangene har jeg blitt flyttet av ulike grunner. Ved hvert bytte har jeg hatt et ønske om å vite noe om de ulike legene jeg kan velge mellom. Har legen erfaring med den type skader som jeg har hatt? Er nåværende og tidligere pasienter fornøyde? Er det mulig å få tak i legen når jeg faktisk trenger hjelp? Er det mulig å kommunisere per e-post? Er legen flink til å føre journal? Spørsmålene er mange, men jeg har ingen mulighet å få svar på dem.

Et annet gigantisk problem er at legene ikke har et felles journalsystem. Det er min plikt som pasient å sørge for at min nye fastlege får journalen min. Arbeid med føring og overføring av journaler opplever jeg er nedprioritert av de legene jeg har hatt. Det finnes ingen person i denne verden som kjenner min komplette helsehistorikk. Nok om det, tilbake til utgangspunktet:

Den nye tjenesten legelisten.no er et fantastisk hjelpemiddel for oss pasienter som vil ha en bedre fastlege. Du ser lett hvem som er ledige, og ikke minst hvilken vurdering andre pasienter har gitt. Dette er virkelig en tjeneste jeg har savnet, og kommer til å bruke. Jeg har akkurat sendt inn min vurdering av min nåværende lege. Anbefaler deg til å gjøre det samme. Uansett om du er fornøyd eller misfornøyd. Det tar deg bare noen få minutter.

Vurder din lege på legelisten.no.

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.