Ze Finale

Hei jenter! De fleste hodene over det ganske land lurer nok fælt på hvorfor skrivelysten min har tapt seg så betraktelig. Saken er utrolig nok den at tiden ikke strekker til. Kaskjer blir nedprioritert foran jobb, trening og skole. Før jeg angriper helgen kan jeg nevne litt om ja; jobb, trening og skole.

Jobb

For 10 dager siden hadde firmaet vårt, Firkant Nettprofilering, 1-års jubileum. Omsetningen i året som har gått har vært skremmende lav, men vi har arbeidet med flere dugnads- og billigprosjekter for å få referanser å vise til. Nå har vi endelig fått noen solide kunder, og fremtiden ser nok noe lysere ut. Sist ut er Platou. Dette blir et langvarig prosjekt som jeg kommer til å arbeide mye med fremover.

Jobben tar virkelig mye tid, og det er til tider frustrerende å sitte timesvis med arbeid du vet at du ikke får betaling for. Men, det er utrolig lærerikt å drive for seg selv, og forhåpentligvis vil treet en gang bære mye frukt.

Trening

Etter at jeg fikk flere grønne aktivitetslys fra legen har jeg fått svettet en hel del. Treningen er mye mer variert nå enn før. Fjellturer, sykling, svømming, styrke og balansetrening er det som står på programmet. Svømming to ganger i uken, fysioterapitrening 2 ganger i uken, styrketrening 3 ganger i uken og sykling 2 ganger i uken bidrar til at dagene går. Svømming i Sentralbadet har begynt å bli ganske så kjedelig. Ser i grunnen lyst på vinteren, og vil være ganske så aktiv på ski og brett. Det blir selvfølgelig ingen halsbrekkende stunt og idiotpåfunn, men kjekt skal jeg klare å ha det.

Skole

Dette semesteret ser lysere ut enn de forgående. Nå studerer jeg informasjonsvitenskap på SV-faktultetet. Målet er en bachelor, noe som jeg sannsynligvis kommer til å bruke totalt 4,5 år på, på grunn av mine endinger av studieprogram. Fagene jeg har nå er «brukergrensesnitt» og «databaser». Begge fag er relevante til jobben, noe som selvfølgelig bidrar til bedre innsats og flittigere oppmøtet. Har ikke gått glipp av en time så langt i semesteret.

Helgen

Jente på telttur i Håradalen. Såtå i bakgrunnen.

Grunnen til at jeg endelig tar meg tid til å skrive noen ord er at jeg nå sitter på Posthuset i dalen vi alle er så glad i. Ved min side sitter Best, som vi også er så glad i. Ettersom jeg henger ut en del nede på Platou, var jeg på fredag så heldig å få låne et demotelt med meg. For de interesserte gikk vi på lørdag innover Grøndalen, videre til Kvamsnuten og avsluttet på Killestadnuten (som vi alle er så glad i), bedre kjent som «Finalen». Utrolig nok klarte vi å finne en ypperlig teltspot langt oppe på flanken. De som kjenner til Finaleflanken kan bekrefte at dette er en meget spenstig plass å plassére et telt. Best mekket ris i sursøt saus (jeg sliter alltid med å huske om det heter sursøt eller søtsur), og jeg slo opp telt etter beste evne. Teltutlåneren anbefalte meg å slå opp teltet en gang og to hjemme for å kunne imponere mest mulig på fjellet. Dette var et råd jeg selvfølgelig ikke lyttet til, men resultatet ble godkjent etter litt for lang tid. I seng før åtte, og oppe før åtte. Vi trasket nedover Finalerennen, noe som kanskje var litt annerledes enn å gi full pull en midtvintersdag. Prøvde selvfølgelig å haike når vi ankom asfaltlignende strøk, men vi nordbaggar er noen skeptiske svin, og haikingen mislyktes gang på gang. Det ble spasering.

Planen videre for helgen var å ta en idiotlang svømmetur i Røldalsvannet. Har nemlig vært så griseheldig å få låne en superduper våtdrakt fra Base. Denne skal forhåpentligvis brukes flittig i én uke nå, for å vurdere om jeg skal investere i noe lignende. Har sakte men sikkert begynt å gå lei svømmebassengsvømming. Det var morsommere i sommer når jeg kunne bruke vår nydelige natur til våte aktiviteter fremfor å crawle i kø sammen med en gjeng svømmere som er betraktelig mye flinkere enn meg.

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

25 kommentarer

 1. ikkje for å provosera menne Eg holdt på å sovna når eg leste dette innlegget ,menne det tror eg e pga eg e trøtte i utganspunktet …

 2. Endelig hørte me fra Andy’en igjen. Ittelengta! Hørres bra ud at du har kåmt skikkeli i gang me skolen, lykke te me den vidåre :)

  En fjelltur hørtes bra ud. Men når det kåmme te søtsur/sursøt-saus så må eg åg mella pass. Begge dele hørtes «rett» ud. På engelsk hette det «Sweet and sour»… men sursøt hørtes nesten bedre ut?

 3. Good to hear from u. Og kritikken til E skal du bare se bort fra. Gøy å få en oppdatering om koss ståa ER.

 4. Heió, du vurderte ikke Mountain Board ned finalen da? Håper ikke det egentlig, men bittelitt vanskelig å vite med deg…

  Ellers håper jeg at du ikke har brukt altfor lang tid på nettsiden til Platou slik den er i dag… For den var enkel, men det blir vel en bedring på det da.

 5. Cappel: ble dårlig med moutainboarding. Hele finalen er jo en steinrøys, så det ville nok bydd på komplikasjoner. Hvem er du btw?

 6. Zahl: Selges på Meny hvertfall. Sikkert ikke på Bunnpris, det er jo tidenes dårligste butikk.. Innfiltrert Oslo har Bunnpris også. Anders: Ringer neste gang med rykende fersk oppdatering, problemet er at du er så barnslig og ikke spiser kjøtt, skjerp deg.

 7. Søtsur saus er det. Vil ellers også legge til at det ikke var du som fikk opp teltet. Hvem hadde rett?

 8. Hva det heter og hva det er er jo forskjellige ting. En søt saus som er litt sur er sursøt, og en sur saus som er litt søt er vel søtsur. Eller?

 9. det har du helt rett i Lovie..:) men er enig med Stine i at det HETER sursøt saus… (tror det var sånn hun mente det…)

 10. Stine og Tine: Hmm… Sweet and sour sauce? eller Sour and sweet sauce? Er enig med Best det er søtsur saus!

 11. Tommy: Tror også at det heter Sweet and Sour sauce på engelsk, men sursøt på norsk.. men nå som jeg har tenkt så masse på det høres alt rart ut i grunn…=)

Kommentarer er stengt.